Mahukan Pendapat Anda!

SALAM SEJAHTERA KE ATAS KAMU~~~

Jika anda mengenali seseorang, dan anda inginkan seseorang itu menjadi dalam hidup anda, perlukah anda "declare"kn perasaan anda sedangkan anda sendiri telah berkawan, telah menunjukkan sikap untuk menerima si dia, menunjukkan rasa syg kat dia,amek berat si dia dan melakukan perkara2 yang istimewa dan tindak2 tanduk anda telah dilihat dgn jelas oleh si dia.

perlukah ada DECLARATION di dlm sesuatu perhubungan itu sedangkan anda melakukan sikap2 yang saya ketengahkan sebentar tadi jelas di pandangan mata si dia???

sila komen utk saya mmbace pandangan anda..
thnks..
Posted on 9:01 PM by Khairil Khamis and filed under | 16 Comments »

16 comments:

mardhiah sadlan said... @ December 17, 2008 at 10:01 PM

ermm...depends la..klu ati da ske..
tp better kwn dulu..ble da knl ati sume bru la nk declare..xkn nk gelojoh smpai nk declare..klu kte lmbt declare then ad org len da sapu..tu mkne shes not urs..
mgkin xde jodoh dgn die..n mybe jdoh kte ngn org len..

tp biase la..mule2 je kte ske..lame2 knl..msti len rse nye...

Hyuuga said... @ December 18, 2008 at 9:43 AM

x perlu declare bob..
dier akan faham sdiri if dier pon ad hati kt ko...

~ntah.sesape.ntah~ said... @ December 18, 2008 at 3:48 PM

hi bubub..
aku rase kan..
for some girls, kadang2 declaration tu xperlu.. mungkin dh faham2.

tp some girls die kdg2 memerlukan declaration tu. utk tau ble declaration date.. ble termaktubnye hubungan seseorg tuh.. so that xde la mcm prasan je slame nih..

Aisyah AR said... @ December 18, 2008 at 7:26 PM

sape kata declare tu x penting??? situ silapnye korg. ok, cuba kita bayangkan...korg knl si 'dia'. Pstu, korg jd member. Ble kita jd member, mestilah kita rapat, hang out selalu, tp relationship korg hanya sekadar kawan. korg x blh anggap si 'dia' fhm akn kebaikan korg melebihi sekadar kawan. korg perlu nyatakan pd 'dia' yg korg nk kan hbgn ni lebih dr kawan (declare la tue). perempuan x ske 'digantung x bertali'. korg x declare pape tetiba claim kata 'dia' milik korg. korg x rs pelik ker? lg pun, x kan perigi cr timba, faham mcm mn girl tu pun, dia x kan dpt ckp bahawa relationship tu special until salah sorg dr kamu declare kata 'our relationship, more than just a frend'. Think about it.

adaMEnza said... @ December 18, 2008 at 8:12 PM

bob kal da rasa dia tu mmg seswai sheati sejiwa, apa salahnya declare...xkan nak tgu gurl tu mulakan dulu??haa kdg2 setengah gurl diamkan diri ja walhal hati tuh nak tp malu la nak ckp...so bob kalo betol2 nak ckp ja laa...kalo ditolak agp la x dak jodoh.kalo x ckp rugy ja..na taw dia mmg suka kat awk kan...

kdg2 kita rasa perlakuan kita tu dah boleh buat org tu phm, tp sebenarnya kdg2 ada jns org xleh nak paham ato buat2 xphm :D haaa ingat tuh heheeee.so gentleman la sket bob..:D

Chairiel said... @ December 18, 2008 at 8:19 PM

sape adamenza ye??
xknal la name samaran ni..
cne eh??

FiNa SoPHie said... @ December 18, 2008 at 8:47 PM

setuju dengan ~ntah.sesape.ntah~
selain itu declaration date (perempuan sangat ambil berat hal remeh temeh), manusia itu sememangnya diciptakan untuk sukakan sesuatu yang pasti. sesuatu yang tidak pasti akan membuatnya kebengongan :D

harap maklum.

~ntah.sesape.ntah~ said... @ December 19, 2008 at 9:59 AM
This comment has been removed by the author.
~ntah.sesape.ntah~ said... @ December 19, 2008 at 10:03 AM

thanks fina sophie.. :)

bob, dorg pon dh stuju cam aku..
go ahead
we all support u
gudluck n all the best

isyqacombat said... @ December 19, 2008 at 10:43 PM

depend...
urm..alalla.....takot da declare kuter sendiri yg susah

mardhiah sadlan said... @ December 23, 2008 at 12:33 AM

aiya bob..cpt2 declare ngn bdk tu..
nt lambt org kebas...hhahha

Anonymous said... @ December 23, 2008 at 2:08 AM

betul 2.. penting..(^_~)

adaMEnza said... @ December 23, 2008 at 2:19 PM

adamenza tu enza la bobbbbbbbbbbbb!!!!haish!

Anonymous said... @ January 7, 2009 at 10:57 AM

depends la dik..
tp kdg2 pompuan maukan declaration..nak kata putus..
sstgh pompuan tu sggp tggu kite tp pada 1 tahap dia xkan sggp..
last2, kite y melepas..
bak kata org, luahkan perasaan tu wpun cinta kita ditolak tp sekurang2nye kite berusaha mendapatkan cintanya..

~sengih~

Anonymous said... @ January 20, 2009 at 6:49 PM

yeap declare penting..
at least ko dah berterus terang.so its up to her nak accept @ x
before that..ko pun kena la tau gak..dak tu da bg hint x yg ko rasa dia ska kat ko...
if da proceed jer la..
gurls ble dia dah declare dia akan fokus kat sorg jer...

kupu-kupu_cinta said... @ April 14, 2009 at 12:43 AM

hye...tgk pd org.stgh org dye leh faham apa maksud sume tuu..but stgh org.agak ragu2.so kalo org tu ragu2 better declare.yela.pompuan ni nk kan kepastian.jgn nnt 1 ary ade slah faham la.ni soal perasaan.x leh dibuat main2.