separuh jiwaku pergi

kejap ia datang...dan kejap ia pergi...
tapi dilema sentiasa ada di dalam.
entah....
aku akui aku mudah utk mewujudkan perasaan itu.
aku akui perasaan ini utk dia.
tapi....
hm...
YE...aku mengaku since ptama kali jmpe..
perasaan itu ada...tp...
tapi.......Aku akan faham JIKA dia tiada.....
aku tau, kalau di baca selepas ini... mesti dia menjauh.
aku faham..
tapi..
separuh jiwaku pergi
memang indah semua
tapi berakhir luka
JGN LA MENJAUH.....
BENAR KU MENCINTAIMU.


Posted on 11:52 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »

perasaan indah kembali


AKU TAU..
PERASAAN TU SUDAH DATANG....
KPADA SAPA PERASAAN INI PATOT AKU BERIKAN SUDAH AKU TAU..
TAPI...
DIA TAU KE..
TLALU AWL KE..
CUKUP LA SEKADAR PUJIAN IKHLAS.
SMOGA DIA FHM...
DAN..
AKU AKAN BELAJAR DARI PENGALAMAN LALU.
HARAP...

Posted on 3:56 AM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Definisi Gentleman di mata seorang wanita. Apa mereka nak?


ada la aku terbaca kat satu blog ni...
follower aku gak..
she talking bout this matter... gentleman..
in her eyes, die kate gentleman, harus support while dating.
die tak bstuju dgn konsep, arini ko byr, esok aku byr plak,
tong2 minyak nak berdating...
in other side, die bukan pisau cukur.

still regarding to this matter,
ape yg aku tau, gentleman dpat didefinisikan macam2 pada mata pmpuan..
apa yg mereka sangap sangat dgn konsep gentleman ni?

timbul satu persoalan.

APA KONSEP SEBENAR YG MEREKA NAK DLM "GENTLEMAN" NI???
Posted on 11:18 PM by Khairil Khamis and filed under | 3 Comments »

[070310] Apa ada dalam kepala otak aku? jom jengah!

Pekerjaan

sejauh mane kebolehan aku terhadap pekerjaan aku..aku pun tak tau...ape pun, aku sentiasa akan buat the bestest as i can...

Duit


dengan pekerjaan aku ni la, aku akan dpt duit...duit tu la aku nak gune utk kasi parent, byr2, shopping dll..kalau tak kerja..mane nak dpt duit! ade satu quote kat tenet aku baca ckp, "with money in your pocket, you are wise and you are handsome and you sing well, too"

Master

yang ni aku nak cte pjg sikit..after abes degree aku dlm International business, aku set kat kepale otak ku,, no more study!! time to have a dozen of money in pocket. during period tuk cari kerja, aku hampir give up nak cari kerja...asik tak dpt je...tup2 ade satu kwn ni, ajak aku buat master kat UTM...dah hampir2 nak amek borang sambung master kat UTM, dpt plak offer keje kat tempat keje skang ni...so semangat utk "say no to study" makin kuat...pendek kan cte...malam tadi bgayut dgn marissa, she talking about hows good if we gave scroll of master... since that, kepale otak bgayutan pkataan "master"...paling aku ingt benefit master tu...tangga gaji is different from other..n mlm tu gak, mase lepak kat mamak ngan member aku, ale n mon, ale ckp.."bagus gak amek master. ko tgk skang, politeknik pn dah naik taraf sebagai universiti. UiTM plak nak tambah kn universiti dia.so patot sgt la buat master" to marrisa, i thinking of it! to ale, ko menambah kn garam utk aku re-considering what i already planned! hahaha....

Rumah


aku pnah pg smayang jumaat dgn GM aku En. Zamry Ibrahim. dia ckp, "kalau nak kaya, gune kn duit utk beli properties especially rumah. sbb semakin lama, nilai dia semakin bertambah dari nilai sebenar, so u will earned profit on it."

lagi 1, manager Admin, en. Azli ckp ngan aku, kalau ko dah ada rumah, ko tak payah pkir2 nak cari rumah sewa la hape la bile ko dah kawin nanti....

quote2 ni la yg aku slalu ingt dlm otak aku...huhuhuhu...

Kereta

sebelum dan selepas dapat kerja, antara perkara penting yang aku nak, ni la dia..kereta..dgn kereta, aku bleh pg mane2, bwk parent pg mane2 yg dorg nak pergi, melaram dgn kereta idaman aku pastu add photos dlm FB..haha..dan yg lg pnting bleh bwk awek( jika ada)..hahaha.. tp bila tgk slip gaji, gaji cume sesuap nasi, aku set kat otak aku, "BERANGAN KO HIDUP NAK ADA KETE DGN GAJI KO CIPUT NI!" PAKAI JE MOTOR, JIMAT! JGN BLAGAK! STAND ON YA FEET SUDA!... tp sooner or later, aku akan dapt gak kete yg aku idaman kat atas ni..huhuh..amin..

Perempuan

Yg ni paling tak bleh blah..haha..sampai skang status single...kwn2 sume berpacaran dan ada tunang n kawin siap...tapi takpe la....let it flow sudah..hahaaa....






Posted on 9:00 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »

[030310] Masalah pelupa yang kritikal

aku dapati aku mengalami masalah pelupa tahap kritikal. Kerana aku cepat hilang fokus. agak2 korang bleh bayangkan tak macam mana tu? ke among korang alami masalah yang sama cam aku?? aku rasa down gila dan aku rasa boss aku tak suka dengan keadaan aku macam ni... dan orang lain jugak.. masalah ni menyebabkan aku rasa tak selesa dan kurang konfinden tu menyampaikan maklumat atau fakta yang diberikan.. ni yang menyebabkan aku nye performance keje menurun. mengeluh jugak kadang2 aku lihat keadaan aku macam ni.. tros capai google utk cari petua untuk diri aku dan korang.kalau korang baca la blog aku...





  1. Kismis hitam 21 biji setiap pagi. Kunyah sebutir-sebutir dan bukan sekali rap.
  2. Madu sesudu dalam air panas segelas. Minum bila suam, setiap pagi.
  3. Tidur awal bangun awal
  4. Tidak bersetubuh melebihi 2 kali seminggu
  5. Kurangkan makan dan kurangkan makan benda masam
  6. Banyak makan ikan, sayur, tempeh, ubi, kekacang dan kurangkan makan daging
  7. Tarik nafas dalam2 ikut hidung dan tahan 4 saat dan lepaskan perlahan-lahan ikut mulut. Buat 10 kali setiap pagi.
  8. Buat stretching bila bangun dari tidur
  9. Masa buang air besar, tutup kepala dan jangan buka mulut
  10. Elakkan lihat kemaluan dan najis
  11. Baca Qoran dan cuba menghafal setiap hari
  12. Bakar kemenyan nasrani, wangian ros, sandal atau gaharu setiap minggu (
  13. orang moden kata aromatherapy )
  14. Pakai minyak wangi setiap hari bila keluar rumah ( wanita ketika dalam
  15. rumah).
  16. Mandi pagi, petang dan selepas buang air besar
  17. Belajar bersabar dengan bersolat atau berdoa bila ada masalah.
  18. Sayang ahli keluarga, ibubapa dan kanak-kanak.
  19. Tidak bercampur bukan muhrim kecuali bila ada keperluan
Posted on 8:00 PM by Khairil Khamis and filed under | 3 Comments »