Hijau Daun - Suara ( Ku Berharap )

Disini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan

"....Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya..."

Kalau ku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu
Aku menunggu

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya
Posted on 10:53 AM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

BETOL KE LELAKI BAIK UNTUK PEREMPUAN BAIK???

pnah dgrkan ayat2 ini....

"LELAKI BAIK UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK"
pendek kan bebelan aku ni dgn memberi ISU
bagaimana pulak kalu....
LELAKI YANG JAHAT KEMUDIAN BERTAUBAT DENGAN KISAH2 LAME DIE..
ADAKAH STILL MENDAPAT PEREMPUAN YANG JAHAT??
ADAKAH HUKUM INI BOLEH DIGUNA PAKAI???
PANDANGAN ANDA???
Posted on 10:39 AM by Khairil Khamis and filed under | 9 Comments »

MINTAK TOLONG!!!

malam tadi dalam pkol 1045pm..
mase aku ngah membaca satu study case pasal Canon..
nak mencari canon's core competence..
aku dapat satu msg dari SEDARA aku.... ( Sedara ok..bkan awek...)

"walaupun jauh dari pandangan,
itu sudah lumrah alam,
namun, jika hati sudah berkenan,
jangan diduga lautan yang dalam...."
abis je baca msg ni...
aku nye fokus kat study case tros ilang..
dan memikir apa sbnrnya nak disampaikan..
sampai skang ni, even tgh tgk upin dan ipin dan rakan-rakan( rumate pasang kat laptop die..)
otak aku masih fikir pantun ni..adoi yai.......
***kepada sapa yang baca artikel ni..
dipersilakan utk menerangkan apa yang pantun kat atas tu nak maksudkan kat ruang komen..
sape yg rase nak senang lagi atau xde akaun blogspot ni
anto je msg kat number aku..
lg sng kn??
Posted on 11:06 PM by Khairil Khamis and filed under | 8 Comments »

Jika anda MUSLIM

kalu kamu seorang Muslim..

JANGAN kita ungkapkan atau menulis MOSQUE tp MASJID...krn Organisasi Islam menemukan bhw MOSQUE=NYAMUK

JANGAN tulis MECCA tp MEKAH kerana MECCA= RUMAH ANGGUR/BIR

JANGAN tulis Mohd. tapi MUHAMMAD. krn MOHD=ANJING BMULUT BESAR..

JANGAN tulis 4JJ1 tapi ALLAH SWT krn 4JJ1 = FOR JUDAS JESUS ISA AL-MASIH...

JANGAN tulis ASKUM tapi ASSALAMMUALAIKUM atau SALAM...krn ASKUM= CELAKALAH KAMU...

WALLAHUALAM...
Posted on 7:55 PM by Khairil Khamis and filed under | 3 Comments »

Katak si Katak Lompat di Perak

Kalu nak ckp pasal politik..
Aku bukanlah orangnya..
Mahupun pihak lawan di meja politik
Tapi..
Aku ckp tertarik dgn apa yang berlaku kat Perak…
( aku suka dialek Perak..sbb tu ske tgk tain 3T..hahaha….)
Kalu nak ckp panjg pon bkan korg bace pon…( melawak je…hahah..)
Tapi…
Bila aku tgk video rusuhan yang berlaku di Perak....
AKU CUKUP MARAH YANG AMAT kerana..
PERUSUH ADALAH PEMAKAI KETAYAP,SONGKOK, SERBAN, TUDUNG BESAR..
DAN ADA PLAK SI BODOH BAWAK ANAK DIA…dan bdak tu cedera aku rase mase rusuhan tu
Jangan nak salah kan polis plak….sape suruh bwk!!
Indirectly, menunjukkan KEBODOHAN ORG MELAYU…
Dan paling penting… ORG AKAN MELABELKAN MELAYU PENGGANAS!!
BODOH LA ORG2 YG MERUSUH TU!!!
ADE KE ORG CINA OR INDIAN OR SINGH LIKE KARPAL SINGH YG MERUSUH TIME TU… TAKDE!!!!!
MAAF kalu ade BERBAU PERKAUMAN…tp tu la FAKTA…
Kpd yg berniat utk jadi PERUSUH…
AKU NASIHATKAN JANGAN JADI BODOH!!!
JGN JADI LEMBU COCOK IDUNG!


bersongkok, berserban dan bertudung di satu kwsn yg same...haram x ea?? heheh...



****Kepada: DSAI dan sekutunya ini ada satu pantun petikan dari filem Ali Setan yang digubah semula..




"LOMPAT SI KATAK LOMPAT


LOMPATLAH TINGGI TINGGI


APA CIK ABANG DAH BUAT


BIKIN MALU DIRI SENDIRI....."
Posted on 5:14 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »

bob yang tak pernah menyesal ( wake up la...!!!)

dari pkol 10.05PM td sampai skang ( 10.44PM)...
aku xgerak2 lg dr kusi coklat buatan tangan dari itali ni ( ye la sgt!!)..
dan dari td jgak la...
otak aku pkir buku International Finance... ( nak study la mksdnye...)


"ko bob...time awl2 cm ni ko xnk study...
nanti dah nak nazak baru ko nak bertobat..." aku bermonolog...


tapi...nak menggerakkan bdn..dan alihkan bnda yang takde pekdah ni...
( laptop and broadband rumate....)
cukup pyh...
mcm lumpuh satu bdn ( mitk d jauh kan...)

ok...tinggal bp 5 minit lg nak pkol 11pm...
so..time to repent... ( iya!!!!)



Posted on 10:43 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

melantik Photographer rasmi tak berbayar


"selepas meneliti dan mengkaji secara mendalam terhadap hasil yang fikri telah lakukan...
secara eksklusif nya..
saya ingin melantikFIKRI atau name gelaran nye FIK sbg juru foto saya yg tetap tapi tiada bayaran apa..tp hanya la satisfaction...."
aku bermonolog....


bile tgk Fik amek picture gune camera SLR yg die guna..mcm best je amek pic...
dan makin seronok plak ble pic yg di amek tu diedit mgunakan software adobe photoshop..
so pic yg di ambil tu menjadi lebih unik dan memuaskan....
ni antara pic2 yg br di ambil baru2 ni..



sampai2 je kat bilik JMPD Bank Rakyat..aku nampk si fik ni ngah standby nk amek pic org len..so tbe2 aku sruh si Fik ni amek pic ala2 penjahat kat dlm tV....hahaha


mase ni..aku mintak si fik amek aku sorg..tbe si charip tbe2 trus interframe...so xjd la nk amek pic sorg..



ni hakim.rumate fotographer kita ni..



memg xleh disangkal,si hakim ni memg gile amek pic..hehehe...
Posted on 5:49 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Solat ( appreciating to Sharifah Norfaraziha)

arini aku pegi kelas awal sket dari mcm besa( arini kelas 1230pm..)

sbb farah nak mitk tolong aku teman die pg UIL settlekn urusan praktikal beliau..

(utk pgetahuan semua..cume farah saje yang panggil aku ILHAM kat UUM ni..sbb die tringat ade satu watak dalam novel yang beliau bace..dan watak tu sagt2 beliau suke...)

mase kami dok sarapan dan bbual pasal praktikal
kat Subaidah..( restoran esklusif di UUM.. hehe....)
tbe2 die trus tukor topik....dgn mgeluarkan ayat.....

"solat jangan tinggal,ilham..... 2-3 hari lg kan ilham nak kawin...."

ayat beliau sangat2 berlapis dan sopan
tp..
ayat beliau amat tragis dan cukup memberi makne kat aku...

***to farah...no words can describe my feelings.. except THANK YOU!!




Posted on 11:11 AM by Khairil Khamis and filed under | 5 Comments »

aku nak JERiiiT!

Tbe2 aku rase nak menjerit je!!
kan bagus kalu blog ni ade tlinge!!
boleh aku jerit kat telinge die!
bg aku puas!!
ntah...
aku xtahu knp aku nak menjerit!

"ilham...Tuhan bagi kau solat utk tenangkan ko bkan jerit sebagai penenang kau..." aku bermonolog
Posted on 8:36 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Appreciating to MyToodakStudio!

salam sejahtera ke atas kamu!!

thanks kepada fikri aka Mr. Toodak...
kerana kesudian ko edit pic aku dgn sya....
nice dowh!
bro,aku ade lg 100 gambr lg yg blum di edit..
nanti aku dtg bilik ko ea..
aku nak mitk tolong ko edit n touch up sket pic aku ni...

yg penting ko touch up kat part muke aku.,,,
coz ko fhm2 la muke aku..
penoh khazanah tak berkenan di hati!! hahaha~~~~

untuk pengetahuan semua si fikri tibe2 je kuarkan statement tentang aku..
kat blog die...
nak tau ape??
masuk kat blog Mr toodak kite ni ea....


*untuk pengetahuan semua fikri ni photographer tetap kat DPP Bank Rakyat.
* pelbagai servis yang beliau tawarkan

sila layari blog beliau untuk maklumat lanjut:

http://www.mytoodakstudio.blogspot.com/


Posted on 9:58 AM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

EDUCATION & REGRET


masa aku dalam kelas sains pemikiran dan etika yang kepadatan 400 orang... aku sembang2 la dgn omey...kali ini aku bdua je..sbb yang laen.. P.O.N.T.E.N.G! hhahaha... (dlm kelas ni aku memg slalu dok ngan omey,hanum,vivi dan hakim).... sembang dr buku obama yang aku beli sampai la ke cte di mana die ade abg yg mempunyai latar belakang yg aku sendri xpcy ( dh tgk gmbr td omey, baru la aku pcy...)

while our conversation, aku tertarik dgn 1 topik yang omey bukak td...EDUCATION AND REGRET!
pasal regret ni aku tak leh nak bg tau ape..( br kol die jap td..marh tol die kat aku...die xbg aku ctekn...menurut perintah omey!...hehehe)

mase conversation tu..aku ckp la ade org blaja sampai nk mati..tp still xdpt ape yg disasarkan..
sebaliknya..ade orang blaja main2..tp dh result sgt memuaskan ati...
dan omey ckp.. "
gifted bob...." ( dgn memek muke yg cute)
die menambah.."TUHAN bg serebrum,sereblum dan medula oblongota kepada umat die same je..."
tp CARA kita Study tu penting...dan masing2 ade cara tersendri...
die sambung hujahan die dgn mengatakan...
die akan memotivasikan diri die dgn cara... "kalu aku xdpt ape yang aku nak...ade orang LAGI XDPT APE YANG MEREKA NAK"
abis je statement yg die ckp ni..aku tergamam dan terfikir...
memg ade kebenaran...
die myambung...kite bsyukur je la ape yang kite ade....
nk myambung trus pbualan tu...kami diganggu dgn lecturer di dpn.hahaha....
die menunjukkan kebolehan beliau bertutur dalam bahasa jerman...
mybbkan pbualan aku dan omey setakat td je...

kepada omey...
omey...ape yang ko ckp td ni..btol2 aku stuju dan aku xkn lupe...thanks omey..syg ko!!! hehe...




dari kiri ( vivi, hanum, OMEY, dan bubub)

Posted on 9:42 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »