Chelsea Kalah dan kehangatan pelukan gay

hamek kauuu!!! 2 topik sekali aku nak masuk..sbb ade kaitan kot.tgk Chelsea vs Manchester City kat Singgah selalu.. bes gak game tadi...2 merah kad melayang.... ramai bersorak bile sebiji demi sebiji gol dapat dihasilkan oleh Manchester City.. aku sure sgt dorg memg nak sangat chelsea kalah...dan sorang demi sorang peminat Chelsea meninggalkan tempat duduk... PADAN MUKA KORANG...tu la busuk sgt ati dengan Manchester United..hahaha...apepun TAHNIAH ATAS KEKALAHAN 2-4........hahaha...

abes game, tros bayar makn..n tros ke car park....mase otw nak car park tu, terserempak plak dgn golongan terpesong...gay la...ape lg....bleh pegang2 muke la.....kalao tempat tersembunyi takpe...ni lokasi jalan utk pelanggan kat singgah selalu ni amek kete dorg...sekali lg aku tgk, bpelukan la siot...FUCK la...TAK MALU SIOT!! kalau peluk dgn pmpuan takpe...agak normal wpun salah..tp bpelukan GAY...bygkan la mcm mana tu..sah2 la abnormal pandangan tu..ye....memg...hak asasi manusia..tp agak2 la....lebih baik peluk pmpuan dari peluk laki...aisehh..kalo pmpuan tu ade la skit nikmat nye..nak peluk laki? aiseh..ape ade siot!!!meremang bulu tengkuk aku ni....msti korang nak tgk kn rupe mane peluk tu...nah tgk kat sebelah ni..serupe dgn ape ak tgk td.....len beb kalao peluk dgn kwn or gay..kite bleh nilai..tp ni sah2 pelukan gay....aiseehh.......

Posted on 12:12 AM by Khairil Khamis and filed under | 5 Comments »

[26022010] Air Mabuk macam air teh

Bangun2 tido teros ingat orang melayu togak air setan.tibe2.....hahah... tros capai laptop aku utk ekpresi aku. aiseehh...tringat sorg member dgn bangganya minum air tu.... ko tu dah melayu aka muslim tak payh la nak bangga ko minum... pastu dgn YAKINnya tau sume semua jenis air2 camtu.. dgn tangan2 bckp.. ye la kalao ko dah minum tak pyh la nak cakp2...togak sorang suda.... belum lagi tgk kat ruangan mencari teman yg selalu aku login... aiseeh....bgmbr dgn botol air tu dah rupe botol air coke dibuatnya... belum lagi yg bgmbr tgh togak.... malay nowadays... lantak korang la......aku nak nasihatkan penggemar air mabuk... lpas ni aku dah lpas tanggungjawab aku...

"Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya (meminum) arak, berjudi, (berkorban untuk) berhala, mengundi nasib dengan panah, adalah termasuk perbuatan syaitan. Maka jauhilah perbuatan-perbuatan itu agar kamu mendapat keberuntungan.Sesungguhnya syaitan itu bermaksud hendak menimbulkan permusuhan dan kebencian di antara kamu lantaran (meminum) arak dan berjudi itu, dan menghalangi kamu dari mengingat Allah dan sembahyang; maka berhentilah kamu (dari mengerjakan pekerjaan itu).

(Surah Al Maa-idah pada Ayat 90 hingga 91)

Posted on 9:17 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

12 Rabiulawal 1431


(click image to get actual size)


Sabda Rasulullah SAW:
“Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai
aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam syurga.” (Riwayat Al-Sajary daripada Anas)

Posted on 11:07 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

[23022010] kerja kerjaan!

Bapak ar arini....
kerja macam orang gila....
kene kejar bnda yg kene buat cepat.
desakan dari atasan.
kene telan garam dgn ragam org yg kita nak mintak tolong..
kalo tak ikhlas..sng ckp..tak pyh la buat suara mcam tu...buat muke...mcm sial!
but THANK FOR THE HELPING HAND.
utk THINGS yg perlu dibuat...
kene get amendment from superior....
pastu kene liaise ngan ejen utk approvekn amendment tu...
kalao tak puas hati, kene adjust sampai superior ckp...."ok proceed..."
tuk dpt kn pkataan td ni...revised smpai 40!
tp takpe we are customer beb...customer always rite...
pastu utk relaks, SPARK(mcm YM) ngan colleague..especially ade bdak kat Puteri Harbour..
if u read this, please drop komen..( kene la ckp mat saleh sbb english die sgt aku envy..)
mase spark tu....bleh plak gado dgn bf...
tp takpe...gado tu normal...tak gadoh meaning ade pyakit.....hahaha....
aku balik kerja sampai ofis takde org...gigih!
dah..full stop..ckp byk pn korang bukan fhm cite aku ni...hahaha...
kalo korang fhm...thank ea...
nah utk cuci mate korang...ak bg tgk situasi selepas habis kerja aku arini..bsepah dan aku geli! clik gmbr tu utk nampak lebih besor....


Posted on 9:40 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Best effort yang masih dipandang rendah.

Susah la aku nak ckp situasi aku sekarang..
aku cuba YANG TERBAIK dlm apa yang aku lakukan..
tp orang masih nampak aku main2 dan tak fokus terhadap apa yang aku lakukan...
tolong la...aku sgt obses dgn apa yang aku lakukan...
dan jika aku main2...apalah nilai perolehan yang aku dapat tiap bulan...
aku cuma perlukan masa dan perlukan sokongan dari belakang...
aku masih belum mampu berjalan dan berlari sendirian...
aku perlukan tenaga yg kuat dari belakang utk aku berlari lebih pantas.
bukan sebaliknya..
once aku dpt tenaga aku, aku percaya pada diri aku, yang aku akan berlari lebih pantas dari apa yang aku sangka...
kalau korang cakap aku lembab,ye..memg aku lembab...sebab tu, aku perlukan bimbingan...
bukan meletakkan sebeban guni dikepala aku...
aku banyak kekurangan wahai pembaca...so, korang pn macam tu...
aku ckp dlm ruangan ni, sebab aku tau, tiada sapa yang aku pedulikan keluh kesah aku...
kat sini je tempat aku hamburkan perasaan aku....

Posted on 11:18 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

[23022010] Facial treatment bagus ke?

Tepat jam 12.01am 23022010..gaji masuk....so bmula la rancangan tuk ngabeskn...so tak la habeskn....kene pandai rancang ma..so since aku geram tgk jerawat n bekas jerawat ni..aku tnye la kat fb..itu la ini la....until baru je tadi ni..abg aku suruh aku buat facial treatment..anytime je bleh..tp aku pnah dgr satu statement yg kata, facial treatment ni kene slalu buat...once stop from the treatment, akan ade side effect...muke akan makin terok..tak pasal muke makin jahanam...haha..so mcm mane ni?


sapa ade pandangan?
Posted on 9:19 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

[220210] Mencari Mood Memblogging Yang Sudah Hilang


Tibe2 je tringat nak blog aku yg dah bersawang..aiseh..
bukan ape beb...
nak create words by words bukan senang....
yela..mksd aku nak kene ade MOOD... nak menGEREKKAN crite...
need sum1 to push my mood to drive me back to blogging....


Sblm ni blog aku ni mcm mellow je [kata nadya hairis]
sis,i like the words sey....hahaha...
so kali ni..nak try cari tema ala2 sempoi mcm blog si nadya haris gitu...


To syaza plak...
i sush la tru ya blog...
bapak la heavy die nye english..
superb gile...
al maklum la syaza, english i baru je bkembang sejak dok UUM.....
so blum ni..bangang gle...hahaha......




Posted on 7:56 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

mimpi a.k.a Dejavu

aku percaya KADANG2 mimpi yang datang dalam tidur aku, akan berlaku..kerana kebanyakan mimpi yg aku alami, kebanyakannya berlaku...


adakah anda percaya akan itu?

Posted on 10:37 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Makbulkan Ya Tuhanku!

Ya Allah
Seandainya telah Engkau catatkan
Dia milikku tercipta buatku
satukanlah hatinya dengan hatiku
titipkanlah kebahagian antara kami agar kemesraan itu abadi

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Mengasihi
seiringkanlah kami melayari hidup ini
ke tepian sejahtera dan abadi

tetapi Ya Allah
seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku
bawalah ia jauh dari pandanganku
luputkanlah ia dari ingatanku
dan peliharalah aku dari kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengerti
berikanlah aku kekuatan
melontar bayangannya jauh ke dada langit
hilang bersama senja nan merah
agarku bisa bahagia
walaupun tanpa bersama dengannya

AMIN
Posted on 12:07 AM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

muhasabah untuk semua...

Jika kamu memancing ikan....
setelah ikan itu terlekat dimata kail
hendaklah kamu mengambil terus ikan itu....
janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja....
kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu
dan mungkin akan menderita selagi ia masih hidup.

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang...
setelah ia mula menyayangimu
hendaklah kamu menjaga hatinya....
janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja....
kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu
dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya
dan janganlah menganggap ia begitu teguh....
cukuplah sekadar keperluanmu....

Apabila sekali ia retak....
tentu sukar untuk kamu menampalnya semula....
akhirnya ia dibuang....
sedangkan jika kamu cuba membaikinya mungkin ia boleh digunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya
dan
janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....
anggaplah dia manusia biasa....
Apabila sekali dia melakukan kesilapan
bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya....
Akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya.
Sedangkan jika kamu memaafkannya
boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga keakhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan...
yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu.
Menyayangimu. Mengasihimu.
Mengapa kamu berlengah,
cuba membandingkannya dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu kehilangannya dan kamu akan menyesal apabila dia beralih arah.
Posted on 11:01 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

S,dengar dan fahamkan

Dahulu kau mencintai ku
Dahulu kau menginginkan ku
Meskipun takkan pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku

Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkan mu
Dan ku mohon maafkan aku

Aku menyesal telah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu

Dahulu kau mencintai ku
Dahulu kau menginginkan ku
Meskipun takkan pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku

Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkan mu
Dan ku mohon maafkan aku

Aku menyesal telah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu

Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya untuk diriku


Posted on 10:38 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »