I LOVE U,SAYANG...

hye...
Ada ke ada orang ucapkan I.L.U pada orang yang dibenci??? dah pasti x kn?? kalau dgn org yg d benci kite say I.L.U, dah sah2 ade pobem si pengucap tu kan??? hahaha...

adoi yai..
pkataan I.L.U ni memg unik kn? kita tidak akan ucapkannya pada orang lain selain orang yang kita sayang..orang yang kita sayang itu tidak semestinya pada kekasih itu sahaja, ia termasuk dengan ibu bapa kita,siblings,anak2, friends dan sapa2 sahaja yang kita sayang setulus hati..
erm.............

tapi yang peliknya, ada je yang lafazkan I.L.U kat sesuka ati pada orang lain.tidak ada keunikan atau keistimewaannya jika I.L.U ini mudah diperoleh.oleh itu, janganlah kita mempermainkan ungkapan I.L.U ini sesuka hati.kerana andai tersilap ungkap, mungkin kita secara tidak sengaja mengecewakan hati seseorang

APA PENDAPAT DAN TINDAKAN ANDA JIKA BERLAKU KPADA DIRI ANDA???
Posted on 8:58 PM by Khairil Khamis and filed under | 10 Comments »

10 comments:

Aisyah AR said... @ December 19, 2008 at 2:54 AM

kalu ditanya pendapat sy...simple.
I Love You membawa maksud yg banyak. jika kita ikhlas m'ungkapkannyer, pasti sampai ke hati si penerima. oleh itu, kita harus pandai menilai, sejauh mana makna 'i love u' si pemberi. huhuu...wanna tips?? ask me...hahhah!!

~ntah.sesape.ntah~ said... @ December 19, 2008 at 10:06 AM

ucap dr hati bob,
aku yakin kau leh buatnye..

chairiel said... @ December 19, 2008 at 1:00 PM

adoi yai..

mardhiah sadlan said... @ December 23, 2008 at 12:27 AM

urm,rmai gak ckp ILU ni bnyk mksud n sng je nk ckp even kt sape2 pn tmasuk kt org ad dlm hdp kite..
xkesah la awek ke,kwn ke...
so pndai2 la lafaz kn dgn rela..
hahha...tol gak ckp aisyah tu..erm..

Anonymous said... @ December 23, 2008 at 2:01 AM

ILU...
Payah gak ni Bob..
klu dpkey blk, romantiknya utk c die... tp, bile dpkey2 smule.. universal gak la.. kat kwn, DIA& et

Aisyah AR said... @ December 24, 2008 at 11:54 AM

see...mardhiah pun da stuju tue...
heheee..
yang penting..ikhlas...

syidah said... @ January 7, 2009 at 11:05 AM

i love u bnyk maksud...
cinta,sayang...
jd xsalah u diucapakan kpd sesiapa saja y kite sayang...

Anonymous said... @ January 20, 2009 at 6:39 PM

I LOVE U...
memang senang nak di ucap kan
tp once bile kita ska kat seseorg..3 words tu agak sukar utk dilafaz kan....
sebab kita xtahu adakah dia pun ska kite....
once ble ko sebut i love u kat seseorg yg ko ska n ko pun rasa dia ska ko...u will feel something in your heart..ko kena igt gak i love u bnyk mksd..
aku ska ko
aku sayang ko
aku cinta ko...
3 mksd yg berbeza...
so fikir-fikir la
ble ko nak ckp 3 words tu kat seseorg...mksd nyer yg maner satu....

aquarius said... @ January 28, 2009 at 5:50 PM

kadang2 ble kita dah tunjuk kita sayang dia xsemestinyer kita sayang dia...
kadang2 mata juga memainkan peranan juga
orang cakap dari mata turun ke hati..
cuba ko renung mata dia
da x ko rasa dia sayang kat ko...
if ko rasa da..just say it..

Chairiel said... @ January 28, 2009 at 6:02 PM

sape aquarius??