Kaitan SEPI dan CHAIRIEL


salam sejahtera kepada semua...dh tgk cte SEPI arahan Khabir Bhatia??? aku tau cte ni memg dh lame keluar pada 27 jun 2008 yang lalu. tapi baru beberapa hari minggu lepas aku baru dapat tonton cerita ni.. time tu..aku ngah boring dan muntah2 study untuk final exam. Disebabkan itu, aku ke bilik Farhan. Kawan aku.ketika tu, ada farhan dan din( YDP MPP) sedang tgk cte ni la...

Mase ak tgk tu,dorang dah separuh jalan tgk cte ni..tapi entahla..aku melayan jgak..tak semena2 air mata keluar!! hahaha..aku pon xtau knp...mungkin jgak aku merelatekan cte ni dgn keadaan aku ketika tu..memg ade kaitan...disebabkan itu mungkin air mata aku keluar!! hahahaha...

Keesokan harinya,aku keluar ke pekan satelite dgn din, farhan, amir dan akmal. Kami ke shopping compleks terbesar ke Changlun dan MUNGKIN jgak di Kedah( hahahaha...). aku dgn langkah laju tros ke kedai CD..tros mencari cerita SEPI ni...aku beli DVD tros.. aku rase mcm xpuas tgk cte sepi smlmnya krn si farhan download x abes kat Syok.org... kene perli dgn kami semua..die mcm besa la...senyum dan memberikan alasan xrealistik...hahaha.. mlm tu ak tros tgk cte ni kali kedua...dan aku pelik la..cte ni btol2 buat aku keluarkan air mate...bes dowh cte ni!!! hahaha...dan sekali lagi aku tgk mase aku sampai di uma...adoi..memg bes la cte ni..

knp aku suka tgk cte ni?? sbb aku suke jalan cte die, ayat2 cinta dia(hahaha...), dan cara cameraman shoot pengambaran tu..memg gerek la kalu org Johor kate....

kepada anda di luar sane tu... meh la tgk cte ni.... aku sedar dan tau..org melayu kita ini kebanyakannya tak minat cte melayu...lagi2 student universiti..balik2 cte prison break la..heroes la...cte korea la...ble tnye...xminat la tgk cte melayu!!! eh cum on la!! cte melayu pon ade nilai2 hebatnye..korg xpandai menilai agaknye.. dan aku rase cte SEPI ni lagi sedih dari cte korea One Litte tears.... xpcya?? tgk la....

sapa yg blum menonton cerita ini apa kate saya memberi sinopsis ringkas tentanc cerita ini.



SINOPSIS SEPI

Jalan menemui kebahagiaan tidak selalunya mudah. Untuk Adam, Sufi dan Imaan, sepi terlebih dulu menjengah hati mereka. Sepi membuat mereka mencari cinta, memilih cinta, dan menggengam cinta. Sepilah mengajar mereka erti cinta.

Adam

Adam seorang chef yang berjaya, dan kek perkahwinannya sering menjadi idaman pengantin. Dia sentiasa menghadiri majlis majlis perkahwinan – tanpa pasangan. Walau sentiasa dikelilingi teman-teman, Adam rasa tersendiri. Walau sentiasa kelihatan ceria, hatinya tercari-cari. Dia inginkan seseorang untuk berkongsi bahagia.

Tapi mungkinlah cinta yang dicari, telah lama berada di depannya?

Sufi

Setelah kematian isterinya, Sufi terbeban dengan memori. Hatinya yang kosong enggan meneruskan hidup tanpa kekasih hati. Dia berlari - menjauhkan diri dari realiti kehidupan, kerjaya, malah anaknya sendiri. Tidak terbayang olehnya cinta akan menjenguknya lagi. Bukankah cinta datang hanya sekali dalam hidup?

Iman

Imaan kecewa bila pementasan teater nukilannya tidak diambil serius oleh pelakon utamanya, Ean. Imaan bencikan Ean, tapi tanpa disedarinya, Ean berjaya mencuri hatinya. Benci berubah menjadi bibit cinta. Tapi Imaan sudah berpunya. Hatinya tersepit antara kasih pada dua lelaki yang begitu penting dalam hidupnya. Akhirnya, cinta memaksa Imaan memilih.

Tiga kisah yang berbeza, terikat dalam satu desitini.



sila klik untuk menonton trailer SEPI:



Posted on 8:31 PM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

2 comments:

_ciK ja_ said... @ January 27, 2009 at 9:23 AM

nangis part carita yang mane??..heheheh... abg cikja pun nanes gak mase tgk cite nie..

ll Shah ll said... @ January 30, 2009 at 12:36 AM

bajek ko khairil dlm cite ni ka?? wahkahkah..
lawak2.. baizura lawa siottt...mantopss..