Sunyi,Jodoh.

salam...

blog kali ni mode:dalam hati ade courtyard.

msti kalo sape bace especially NADYA HAIRISS, msti kutuk gile2..tapi ade aku kesah? hahaha.. (sis,lame tak dgr crita.)

ok, back to mode:dalam hati ade courtyard.

aku buat entri semata2 krn seorang kawn yg ckp die dah 5 bulan sunyi, tp akhirnya, die bjaya gak dapt buah hati yg baru baru2 ni.harap2 kekal la...amin! aku dah nak setahun dah. dan aku rasa tempoh ni aku bpanjangan ke suatu tarikh yg blum ditetapkan. tarikh yang tetap akan diumumkan kelak! gitu!

kalo nak ikot kan, kalo ikot tarikh hari ni, nak dkt setahun kot, aku putus dgn seorang wanita ni...sampai skang, aku takde calon nak ganti kan die.ntah! orang kata aku choosy, dats fine for me! nak pilih peneman hidup bukan pilih ikan kat pasar, rasa mata tak merah, kira ikan tu bagus kualitinya..


nak pilih peneman hidup, nak kene cari btol2..nak kene sesuai btol2 dgn kita, baik dgn kita wpun diri ni for sure bukan la baik sgt...baru kekal lame. tp tah la, ade je couple bagai nak rak, tup2 kawin ngan orang len...JODOH!

bohong la kalo aku kata tak sunyi, tapi nak wat cam mane...JODOH blum sampai.. dan bohong la kalo aku kata, aku tak pnah ngorat pmpuan yang aku rasa aku nak ngorat.tapi turn up dia, macam2, dah ade balak la...(most factor), ade yang kureng la...mcm2.

nak tak ndak, kene gak cari. mak aku pnah ckp kat aku, JODOH TU MCM ILMU. tak cari tak dapat.YES! JODOH DITGN TUHAN...tapi kene gak cari pe!

regards,
bubub
Posted on 1:24 AM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Laptop=Nyawa

salam...

arini aku nak crita pasal salah satu harta aku yang aku anggap seperti NYAWA aku..

kalo ko tgk gambar yang tak brapa nak clear ni..ni la salah satu NYAWA aku....LAPTOP..

mungkin pada korang, korang anggap tak la brapa penting sangat dlm hidup korang.. tapi pada aku, bnda alah ni yang aku paling sayang.


byk faktor yang aku bleh bagi knp perlu laptop ni spt nyawa aku.salah satunya,
  • dia la peneman aku waktu aku sedih,
  • waktu aku gembira,
  • waktu aku susah,
  • waktu aku senang,
  • dia peneman aku waktu tdo, kadang2 dia yang tido kan aku,
  • kadang2 plak tu, dia la telinga aku yang aku rasa, aku perlu luahkan melalui pkataan,

tapi skang, dia mule menunjukkan tanda2 merajuk. ntah la...ade ke perasaan laptop ni?
dia skang takde wifi, bila nak on, skrin taknak menyala, wpun dah on, lpas ni ape plak...

harap, bnda alah ni tak bterusan membuat hal..ko nyawa aku dowh!

regards,
bubub
Posted on 1:07 AM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Drama Queen

salam..

kadang2 kita kena percaya pada perasaan yang ada dalam lubuk hati kita. slalunya, bnda tu memg sah TERJADI walhal tak nampk pada mata kasar kita atau terselindung oleh dada-dada manusia.

dan kadang2 pula, mimpi malam yg kita sering alami tu, slalunya terjadi dikemudian hari. aku pcy ngan mimpi2 aku ada ptanda dalam seharian aku. dan slalunya terjadi tanda2 tu! wpun tak brpa tepat, tp mbawak kepada seribu makna..

yg atas ni, kira mukadimah yg tak berkaitan.saje..

berbalik kpd tajuk aku ni...mcam ni, ada la satu peristiwa tu, selepas balik dari "lokasi" yang sering aku pergi sejak 6-7 bulan lpas ni,"geng2 lokasi" ni ajak la berekreasi sama2... pada awlnye, aku taknak la pg, sbb letih kan...tp oleh krn haritu ak tumpang la satu queen ni, tpakse la aku ikotkan....

mule2, si queen ni tak nak pg,tp kalo pg pn, ape purposenye??? dgn bkurung utk brekreasi, tak sesuai.....tp akhirnye, die decide utk pg....ok la..aku on saje.tetapi KEMUSYKILAN timbul bila SI QUEEN NI MINTAK AKU MENJADI PENIPU! APA KEJADAHNYE nak tipu bnda yg org smua tak kesah or dah tau? die suruh aku tipu yg aku ni tumpang die selepas lunch. WTH! nak suruh bohong pn, bagi la...alasan mcm best sket...BODOH!.. Bila aku tnya knapa suruh ak bg berbohong, DIA JWB, NAK SNG KAN SAYA...WTF MAN!!

Sampai lokasi tu, ada la satu guy ni(status: anak 1), tgu kami..(im sure, die tgu si queen ni)... ok fine....tp bila nak pg kwsn rekreasi tu, si anak 1 ni, jalan dgn lajunye. TPINGA ak kat situ. time ni aku tak ade ape2 KECURIGAAN. Tetapi body language and mimik muka si queen n si anak 1 ni, mwujdkan satu fenomena aneh...

pendekkan bebelan aku ni, tbe2 si laki ni ilang(aku tak perasan pn die ilang)..tp si queen propa ni, mitk aku jaga kan beg die, dia nak p sumwhere kot.ok fine...since die suruh aku jaga beg tu la, LEVEL KEMUSYKILAN aku meningkat mendadak! aku sje2 la buat2 jalan2 kawsn rekreasi tu, aku rase time tu, si pmpuan tu cube utk dptkan laki tu, tp blum ape2 laki tu dah sampai ke tmpt nak rekreasi tu, kat situ la, dari celah2an pokok, aku nmpk ade satu DRAMA QUEEN BERLANGSUNG! adegan halang menghalang utk bjalan, adegan muka masam n mrajuk pn ade.

adela adegan lg yg malas aku nak ckp, sbb simple sangt.

tp....

mase nak balik tu, si laki tu tak pandang pn si queen ni, padahal, aku pcy, si pmpuan ni mitk laki ni tgk die. tp malangnye, tak tgk pn! ni mybbkan si queen ni agak marah.dan drive mcm org gile! konon memberontak! ko nak memberontak sorg2 takpe.tapi aku dlm kete ko ni ape? kayu? WTH!

memg silap hari la si queen ni, start die memberontak tu sampai dpn uma die(sbb moto aku letak kat uma die) aku SEKOLAH kn cukup2...tau plak nak melawan tu....tak tau la samada masuk ke tak..YANG PENTING TUGAS SBG KAWN DAH SELESAI.TPULANG PADA DIA NAK DGR KE TAK.

psoalan/kemusykilan:

1. laki tu ada family sendiri dan si queen ni plak ade bf.tp ape hubungan mereka?
2. org semua tau kesah dorg ni, tp, SMUA NAK FIKIR POSITIF, so org ingt, dorang ni KWN YG SGT LA RAPATNYE.....WTH/
3. ADAKAH AKU NI MENJADI ORG KETIGA yg menyebabkan mereka bergadoh???
4. Kalau pn dorang rapat. RAPAT YG BAGAIMANA YG BLEH DIDEFINISIKAN?
5. Knp perlu bsifat bgitu sedangkan mereka mempunyai status NOT AVAILABLE?
6. KALO LA RAPAT, Knp perlu ade adegan spt yg aku cte kat ats tu??
7. kalo la rapat sbg kawn, knp nak marah kalo si laki ni tak tgk?
8. Perlu ke sentiasa berfikiran POSITIF, dan meninggalkan negatif secara total?
9. ape perasaan, kalo pasangan mereka ni berbuat benda yang same?

kesimpulan:

kalo dah ada, buat cara dah ade.tak perlu la ade adegan2 aneh yg sampai menjadi buah mulut org.kalo org bising, tau plak nak melenting.

aku concern kat sini, ialah, aku takot nti, ade mulut2 celaka, buat mulut sampai berantakan uma tangga org...kalo berantakan hbgn "couple" ok lg....tolong la,.simpang malaikat 44..INGT! syaitan disebelah anda..sentiasa cuba nak buat celaka yg bleh mengurangkan pahala kita, meningkat dosa.


ikhlas,
bubub
Posted on 12:16 AM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

i love you, ila damiaa...


sangat la tergerak hati utk update blog aku ni....
ni punca daripada ila damiaa..peserta mentor ke-4,
protege kpd joe flizzow...
aku memg SANGAT2 TERUJA dgn suara ila damiaa,
suara dia, lain daripada yang lain,
aku bleh ibaratkan, suara dia seperti artis hollywood perempuan kulit hitam..
suara dia, aku bleh setanding dgn alicia keys, rihanna dan sbgnya.
serius weh! suara mcm org pmpuan negro!

tambahan pulak, ini la pakej yang aku nak utk dijadikan pilihan hati..huhuu...especially gaya die btudung..tapi, luaran tak memberi apa2 makna, kalo dalaman tak secantik luaran.....

apa pun, i love ila damiaa!

TO ALIA DAMIAA: JIKA ANDA KE FINAL SILA BAGI TIKET PERCUMA SEAT DPN SKALI..SO BLEH TGK KAMU DARI JARAK DEKAT...HEHEHE

jom aku bg video tuk bg korg dgr suara die...

p/s: ok la fine bg org melayu tak layan lagu melayu.lantak korang! aku pdulik ape. yg penting semua aku layan....


Posted on 10:23 PM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »