My birthday eve's Story ( part 1 )

jappp...
ngah cari mood nak start buat ayat....
ok dh dpt...
bismilah....

mula gini...

mlm 28hb tu...aku amek bus balik ke UUM (awl gile...ade org kate,,,)
sampai sane..29hb...eve birthday aku la ni ( sbb 30hb kan birthday aku..ehhehe...)
at the same time...paan pn blik UUM gak..tp from KL...
takpelah yg tu...
yg tak leh tahan nye...aku balik awl semate2 nk join die pg langkawi..
uma mak angkat die kat pulau tuba...
sblm ni..setting dh baik..kre confirm la...
lastly...xjd...hampeh!!!
xpe....(ade hikmah tu nape xjd..hehe..)
di sbbkan ila n azreen xblik..so aku bniat utk buli dorg...
ape lg..amek aku kat alor setar!!
dorg pn on je la..sbb aku tau...dorg boring tahap cipan dok kolej time cuti2 ni..
hahahaha......
pg tu..sbnrnye dorg dh amek paan dulu..sbb die smpi awl..
then blik uum..then amek aku lak...kat alor setar...( patah balik..jauh tu! )
biarkan..org tgh buat baik..jgn di halang2...hahaha...
after that..kitorg pg la bersarapan...
mase nk cr tmpt duduk tu..ade satu meja tu..full dgn awek...tp sorg je la cun...hahaha...
pendek kan cte...sampai DPP dlm pkol 11 lebey...
dan..aku pn berehat...

p/s :: ape pon thanks to ila (tuan nye kete),azreen & paan krn willing nk amek aku kat alor setar...takpe..lpas ni dh xde dh nak amek2 aku lg... hahahaha.....

bersambung........

*part 2 : accident.. tunggu...
Posted on 3:24 AM by Khairil Khamis and filed under | 3 Comments »

I AM TURN 23 TODAY!!!

hye semua...30HB JANUARI pada setiap tahun adalah tahun yang amat aku nanti2 kan..
apa taknya... sambutan hari jadi aku la...hehe..
selalunya...eve burfday aku biasa2 je....
tapi diz time...MEMG LUARBIASA!!
nak tau ape??
nanti la aku post kemudian...
nak menceritakan perlu masa dan mood...
otherwise...xbes la ctenye...hehehe..



kepada sesiapa yang BELUM wish burfday aku..
anda digalakkan..tanpa paksaan..
janji sy...
sy akan listkan sape yang dh wish burfday aku ni..
kat my blog..
so..will turn to a famous person in internet..who knows??

kepada diriku sendiri...


SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE-23

nasihat kepada diri sendiri...

semoga apa yang dihajatkan, diidamkan, dan cita2 yang anda inginkan menjadi kenyataan..
tatkala anda semakin dewasa...
semakin itulah cabaran yang tak pasti akan wujud...
takpe...
cabaran akan mematangkan anda...
ilham... betulkan kesilapan yang ada pada diri anda...
ilham..betulkan diri anda...
ilham...tebus kesilapan yang anda telah lakukan...
semoga kau dirahmati ALLAH dan disenangi oleh semua..
ALLAH...syukur kerana kau telah masih menghidupkan aku selama 23 tahun..
ABAH DAN EMAK... i owed both of you entirely my life...kerana korang dah willing besarkan aku...
BOY DAN GOOD..my siblings.....thanks supporting me...
bes dowh gadoh ngan korang..
sbb aku tau... air yang dicincang takkan putus...
kepada rakan2...
DIN,AMIR,PAAN,AKMAL, HAKIM,SHAFIQ, SHAH(MY RUMATE) dan RAKAN2 YANG LAIN...
Thanks kerana sudi berkawan dgn manusia seperti aku...
aku tau..selama aku berada 3 tahun di uum ni..
korang akan celebrate burfday aku..
paling worst bila korang bogelkan aku...
tapi xla bogel mana...hahaha...
beb..aku akan ingat sampai mati la that moment!
skang...ini lah kali terakhir aku akan celebrate burfday aku dgn korg..
lpas ni dh xde dh...
i love yall!

TERIMA KASIH SEMUA!!!


*sangat terharu bila buat rencana ni...hurm...
Posted on 7:34 PM by Khairil Khamis and filed under | 11 Comments »

Obama...antara Islam, Israel dan Amerika

mase aku berada di rumah Din, di Kluang, aku di bawa ke mall baru dinamakan Kluang Mall. Hakim dan Paan pon dh tgu kat sane sbnrnye..

pusing nye pusing..jmpe la kdai POPULAR..kami pusing2 kat kedai tu..tbe2 aku tpandang satu buku yg menarik perhatian aku...



OBAMA...ANTARA ISLAM, ISRAEL & AMERIKA


sbnrnya, keberatan gak nak beli buku ni..fikir2 balik ape yg kwn aku (YDP n hakim) ckp.." isu skang ni pasal obama..." so tros aku beli...bkan mahal pn.. utk pgetahuan gak... RM15.90 je..


byk gak perkara yang aku xtau pasal obama ni...

siapakah sebenarnya obama??

benarkah dia muslim??

benarkah beliau pemimpin yang Anti- Israel??

mampukah Obama, presiden kulit hitam Amerika mengikis prejudis warna kulit di negara kuasa utama dunia itu???

Posted on 3:36 PM by Khairil Khamis and filed under | 8 Comments »

SPOT CHECK YANG MENGELIKAN HATI

salam..
mengelikan hati dan terasa tertanya2..
adakah benar ada kes spot check di UUM..
kelolaan UNIT KESELAMATAN UUM (UK) kelmarin berlaku...
tidak munasabah jika benar berlaku..
staff UK xla seramai mana..
kalu nak wat spot check seluruh UUM..
dah xde keje len la tu..
ke memg xde keje dh KALAU betul ada spot check..

tapi...

aku xmudah percaya dgn sebaran sms...
yang mengatakan ada UK wat spot check!

pada malam 14hb aku bersama2 YDP MPP..
baru je beliau habis mengadakan road tour..
berkenaan dgn sistem bus yang baru..
tidak sampai 5 minit kot die duduk.
beliau dapat pelbagai sms dan panggilan..
berkenaan kabar angin ini..
xsemena2 di terus wat panggilan ke UK..
dan..
UK mengatakan tidak ada sebarang operasi berkenaan spot check
melibatkan Unit Keselamatan?
mula2 aku dgr operasi itu dijalankan di DPP Tradewinds..
hahaha...

aku ingtkan malam tu je ade kabar angin itu...
keesokan hari pon ade jgak...
time tu memg klimaks...
shinggakan ade pcy kabar angin tu...
simpan brg2 yg bakal dirampas di hutan bukit kachi..
dan ada plak yang bawa brg2 mereka itu ke dlam kereta masing2,
dan bawa kereta berkenaan berlegar2 di sekitar bukit kachi...
dan pengetua2 DPP turut terperanjat dgn hal berkenaan..
hahahahahaha......
aku,kwan2 dan YDP MPP ke pusat gerakan UK di dpn pintu masuk UUM...
untuk buat laporan..
alangkah terkejutnya mendapati..
UK disitu xmenang tgn utk mejwb panggilan..
dari student..
adakah benar spot check berlaku..

adakah kabar angin ini mempunyai motif2 tertentu??
xpuas hati dgn MPP???
xpuas ati dgn Unit Keselamatan??
atau xpuas ati dgn management UUM??

kpada sesapa yang menyamar sbg Unit keselamatan...
anda sedang di cari..
identiti anda sudah dikenal pasti.
dan begitu juga dengan penyebar anasir2 kabar angin!
watch your step!

PETUA:
operasi spot check yang dijalankan unit keselamatan ke DPP
perlu mendapat kelulusan pengetua DPP
dan mereka perlu diiringi dengan pengetua atau felo DPP
dimana operasi berkenaan ingin dilakukan
begitu juga dengan operasi yang ingin melewati premis DPP
perlu mendapatkan kesahan pengetua..
dan pegawai yang menjalankan mana2 operasi
perlu menunjukkan ID kad mereka
sebagai bukti mereka pegawai atau staf UK!

"kepimpinan berakauntabiliti, mahasiswa berkualiti"


Posted on 4:28 PM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

:::SIMPTOM MALAS KE TAHAP KLIMAKS:::

sebaik tibe di pekarangan DPP Bank rakyat...
tiba-tiba simptom malas aku semakin lama..semakin meningkat...
bukan kerana..
malas untuk study..
malas untuk bersukan..
tapi malas..
nak online...
dan lebih kritikalnya..
MALAS UNTUK UPDATE BLOG AKU...
jangan tnye sbb ape...
mungkin sbb laptop aku xde di depan mata aku...
mesti korang pelik kan kenapa??
sbb...
rosak..so...
laptop aku ada kat kedai...
aku dah anto kot setibanya aku di UUM ni..
xsilap aku 21.12.08 aritu..
la ni..bertarikh 16.01.09 xsiap2...
Tuhan...aku rindu laptop aku!
byk kot idea dalam kepala otak aku..
untuk topup artikel kat blog aku..
tapi since laptop aku xde..
so idea2 aku tbantut...
doakan kesihatan laptop aku ya! hahaha...
Posted on 9:20 PM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

[010109]Salam Maal Hijrah & Selamat Tahun Baru

Salam kepada pembaca....
Di ruang blog ini..
saya dan keluarga...
ingin mengucapkan...
SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1430
&
SELAMAT TAHUN BARU 2009
semoga harapan dan keinginan anda untuk tahun yang baru ini...
dapat dilaksanakan dengan lancar dan berjaya!!!
:::MOTTO 2009:::
"SOLAT,JIMAT DAN INGGERIS"
anda bagaimana???
Posted on 1:50 AM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »