Tahniah

entri istimewa direka di Singapura.
juga entri istimewa utk dicipta untuk sesiapa yang ditujukan.
melihat perkhabaran yang baik.
mesti menjanjikan yang terbaik.
patah satu hilang berganti?
mungkin sesuai peribahasa ini.mungkin jugak tidak.
mungkin salah faham.mungkin ya.
apepun, biarkan seperti burung yang terbang bebas diudara.
asalkan bahagia. biarkan.
sangat gembira melihat itu.
tahniah!
tahniah!
TAHNIAH~
Posted on 3:36 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

mengharap

kenapa aku terlalu mengharap dengan benda yang tak pasti milik aku?
kenapa aku terlalu sayang, sehinggga aku lupa sapa diri aku?
kenapa aku sedih?
kenapa aku cemburu?
kenapa aku rasa kosong?
Posted on 9:41 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

it's hurt

"Takkan 24jam saya dengan handphone je.
banyak benda lain nak buat,
tolonglah faham!"

Posted on 8:59 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Doa


Tuhan,
Kau wujudkanlah satu perasaan,

perasaanku yang rasa secukup2nya terhadap apa yang ku ada,

rasa sepuas2nya apa yang aku miliki,
sesungguhnya Kau maha mendengar,

Makbulkanlah doaku, Ya Allah!
Posted on 2:32 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

kata-kata semangat

4 da time being
u hav 2 noe urself better
wat is ur target
wat is ur expectation
and if
dah jumpe
u hav 2 decide
where is da rite choice 4 ur future
jgn ikot sgt ckp org bob
kte ade integriti
jati diri
kalo dah lebih
we hav
2 fight
kte ade
maruah
hengat ni
Posted on 11:23 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Boss dan Kuli


ada boss suka minta pendapat kpd pekerjanya,
kadang-kadang, tak!

yang ikot pendapatnya pekerja,
ok lah tu, sebab pekerja-pekerja dapat generate kebolehan dan idea.

yang TAK NAK ikot cakap pekerja tu,
ibarat ADOLF HITLER kerahkan bala tenteranya buat kerja.
yang ni, korang jangan haraplah nak bagi pendapat korang!
Korang kene IKUT TELUNJUK boss korang!
kalo TAK, korang memang MENCARI MASALAH!
IKUTKAN JE!
BAGI DIA PUAS HATI!
Posted on 12:34 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

From this moment.

video


From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on

I give my hand to you with all my heart
Can't wait to live my life with you, can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment
I will love you as long as I live
From this moment on

Posted on 9:14 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Si cawan

cawan cantik yang mahal...

bila jatuh dr kawasan yang tinggi..

akan pecah.

bila pecah, akan cuba disambung.

apa pun, sambungan takkan sama dengan cawan yang mahal asal nya.



Posted on 8:58 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Why


ko dah kenapa bob??
ko dah tebiat ke ni?
pesal dengan ko?
come on~~
Posted on 12:49 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur senyumanmu
Dipagi ini
Sungguh bererti
Kerna cinta bersemi lagi
Setelah kemarau panjang

Dilebuhraya
Dipapan tanda
Tergambar wajahmu
Dengan kalimat
Cinta untuk kita
Semoga kekal selamanya

Bila ku bisikan puisi cinta
Dan tugu peringatan negara
Bagai tersenyum
Dalam diam bergembira
Memberi sokongan cinta
Agar bersinar sentiasa

Berganding tangan
Kita berdua
Menyusuri jalan
Ditengah kota
Sambil senandungkan lagu
Lagu kisah cinta lama

Bilaku bisikan puisi cinta
Dan tugu peringatan negara
Bagai tersenyum
Dalam diam bergembira
Memberi sokongan cinta
Agar bersinar sentiasa

Terimakasih kuucapkan
Oh kepadamu
Kuala Lumpur
Kerna kau telah temukan
Cinta antara kami berdua
Posted on 12:13 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Stress!


Feeling in bad condition.which is STRESS!

Doa to release your stress.







Posted on 9:48 AM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Nusa Iskandar MTB challenge

Name: Nusa Iskandar MTB Challenge
Venue: Setia Eco Garden, Gelang Patah
Date: 12.12.2010.

Much appreciated given to owner of this van..Pipil(blue shirt)

posing in front of camera is our must!


everybody showed their extremely exhausted on camera. YES we are!

took last pics before move back...


Posted on 9:37 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Pesanan dari Kawan

Jangan berharap pada balasan, tak sume yg kita harap akan dapat, kene hargai apa yang ada.
Posted on 5:44 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

NEW vehicle owned by Sultan Johor.

Venue: Nusajaya Centre, Nusajaya
Note: Sultan Johor and Pak lah visit to Nusajaya

vehicle: Ford F-650

p/s: Welcome to my office, tuanku!






it's a left hand truck!


Check this out!



Posted on 4:46 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »


Place where expressions of feeling, experience to share, and building relationship comes in!

Posted on 3:28 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Disgusting


WHAT A DISGUSTING ANSWER I EVER MET~~
Posted on 12:20 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Understand


People
bustle us to understand them.
but, do they going to figure out us?
Posted on 5:29 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Scared of Losing


"i feel scared if i lose peoples who i love the most. =(
Posted on 3:43 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

MALAS


Salam..
bapak berhabuk blog aku ni..hahaha~~

well, nak berkarya pon dah malas...sbb MALAS.
tuah tanah akan update blog ni, bleh sampai WAHYU...
btol benor la hai dgn quote kat baju atas ni... =)
SEKIAN.
Posted on 9:44 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

ketawa disangka gila

pelik.
tu lah hakikat.
aku ditegur knapa aku ketawa sorang2..

jwpn kpd mereka:

tidakkah kau tahu, aku ketawa adalah bersebab?
sbb ade UNSUR untuk aku ketawa!perlu ke tanya soalan camtu?
perlu ke bagi jawapan yang sudah kau tahu?
sebab ada unsur LUCU lah!

sekian~
Posted on 1:57 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »

Agama



bila takde agama, mencari agama.

bila ada agama, menyesatkan agama..

fikir2kan =)

Posted on 10:17 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Mereka menggesa aku menjadi diri sendiri!



Mereka mahu aku menjadi diri aku sendiri..jangan berpura2...sedangkan...
apa yang mereka lihat itu sebenarnya ialah AKU!
apa yang mereka mahu?
mahu aku berpura2 dengan menjadi selain aku??untuk memuaskan diri mereka yang mengatakan, "AKU SUKA DENGAN CARA BOB!"
fikir-fikirkan~
Posted on 9:29 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Tanjung Balau Madness


Date: 27.07.2010
Venue: Tanjung Balau,Desaru.

Members:
Myself
Fara Farhana
Sheila Shahzreen

Cipet
Joe
Amirul Izwan
Yana
WanPepen
Faiz Nordin
Chujanah Zainal Abidin


The title given

we

the Creator made for slave to believe

Sacrifice our sleep time to watch this!

haiyaaa in the glory sunrise!

the night meals

i had second bath this time!

Me!

the end from us!


credit to:
amirul izwan
http://www.facebook.com/amizwan


Posted on 9:54 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Mutiara Kata Adolf Hitler

Posted on 12:24 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »

Walk alone?



"how far do i still have to walk alone..?"
Posted on 3:42 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Perkahwinan

"Berhentilah anda dari berkata berekenaan PERKAHWINAN dengan saya..kerena itu, aku belum berupaya untuk ke arah itu walaupun perkara itu adalah paling mulia disisi agama!"

dan

"Berhentilah anda dari berkata berekenaan PERKAHWINAN dengan saya..kerena itu, aku belum berupaya untuk ke arah itu walaupun perkara itu dalam kotak fikiran!"

Posted on 8:40 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Gambar Panas Ariel & Luna


sekadar gambar hiasan


hahahaha.....
saja bagi korang panas hati...bleh la naik kan ranking blog aku.....




Posted on 11:22 AM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Sunyi,Jodoh.

salam...

blog kali ni mode:dalam hati ade courtyard.

msti kalo sape bace especially NADYA HAIRISS, msti kutuk gile2..tapi ade aku kesah? hahaha.. (sis,lame tak dgr crita.)

ok, back to mode:dalam hati ade courtyard.

aku buat entri semata2 krn seorang kawn yg ckp die dah 5 bulan sunyi, tp akhirnya, die bjaya gak dapt buah hati yg baru baru2 ni.harap2 kekal la...amin! aku dah nak setahun dah. dan aku rasa tempoh ni aku bpanjangan ke suatu tarikh yg blum ditetapkan. tarikh yang tetap akan diumumkan kelak! gitu!

kalo nak ikot kan, kalo ikot tarikh hari ni, nak dkt setahun kot, aku putus dgn seorang wanita ni...sampai skang, aku takde calon nak ganti kan die.ntah! orang kata aku choosy, dats fine for me! nak pilih peneman hidup bukan pilih ikan kat pasar, rasa mata tak merah, kira ikan tu bagus kualitinya..


nak pilih peneman hidup, nak kene cari btol2..nak kene sesuai btol2 dgn kita, baik dgn kita wpun diri ni for sure bukan la baik sgt...baru kekal lame. tp tah la, ade je couple bagai nak rak, tup2 kawin ngan orang len...JODOH!

bohong la kalo aku kata tak sunyi, tapi nak wat cam mane...JODOH blum sampai.. dan bohong la kalo aku kata, aku tak pnah ngorat pmpuan yang aku rasa aku nak ngorat.tapi turn up dia, macam2, dah ade balak la...(most factor), ade yang kureng la...mcm2.

nak tak ndak, kene gak cari. mak aku pnah ckp kat aku, JODOH TU MCM ILMU. tak cari tak dapat.YES! JODOH DITGN TUHAN...tapi kene gak cari pe!

regards,
bubub
Posted on 1:24 AM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Laptop=Nyawa

salam...

arini aku nak crita pasal salah satu harta aku yang aku anggap seperti NYAWA aku..

kalo ko tgk gambar yang tak brapa nak clear ni..ni la salah satu NYAWA aku....LAPTOP..

mungkin pada korang, korang anggap tak la brapa penting sangat dlm hidup korang.. tapi pada aku, bnda alah ni yang aku paling sayang.


byk faktor yang aku bleh bagi knp perlu laptop ni spt nyawa aku.salah satunya,
  • dia la peneman aku waktu aku sedih,
  • waktu aku gembira,
  • waktu aku susah,
  • waktu aku senang,
  • dia peneman aku waktu tdo, kadang2 dia yang tido kan aku,
  • kadang2 plak tu, dia la telinga aku yang aku rasa, aku perlu luahkan melalui pkataan,

tapi skang, dia mule menunjukkan tanda2 merajuk. ntah la...ade ke perasaan laptop ni?
dia skang takde wifi, bila nak on, skrin taknak menyala, wpun dah on, lpas ni ape plak...

harap, bnda alah ni tak bterusan membuat hal..ko nyawa aku dowh!

regards,
bubub
Posted on 1:07 AM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Drama Queen

salam..

kadang2 kita kena percaya pada perasaan yang ada dalam lubuk hati kita. slalunya, bnda tu memg sah TERJADI walhal tak nampk pada mata kasar kita atau terselindung oleh dada-dada manusia.

dan kadang2 pula, mimpi malam yg kita sering alami tu, slalunya terjadi dikemudian hari. aku pcy ngan mimpi2 aku ada ptanda dalam seharian aku. dan slalunya terjadi tanda2 tu! wpun tak brpa tepat, tp mbawak kepada seribu makna..

yg atas ni, kira mukadimah yg tak berkaitan.saje..

berbalik kpd tajuk aku ni...mcam ni, ada la satu peristiwa tu, selepas balik dari "lokasi" yang sering aku pergi sejak 6-7 bulan lpas ni,"geng2 lokasi" ni ajak la berekreasi sama2... pada awlnye, aku taknak la pg, sbb letih kan...tp oleh krn haritu ak tumpang la satu queen ni, tpakse la aku ikotkan....

mule2, si queen ni tak nak pg,tp kalo pg pn, ape purposenye??? dgn bkurung utk brekreasi, tak sesuai.....tp akhirnye, die decide utk pg....ok la..aku on saje.tetapi KEMUSYKILAN timbul bila SI QUEEN NI MINTAK AKU MENJADI PENIPU! APA KEJADAHNYE nak tipu bnda yg org smua tak kesah or dah tau? die suruh aku tipu yg aku ni tumpang die selepas lunch. WTH! nak suruh bohong pn, bagi la...alasan mcm best sket...BODOH!.. Bila aku tnya knapa suruh ak bg berbohong, DIA JWB, NAK SNG KAN SAYA...WTF MAN!!

Sampai lokasi tu, ada la satu guy ni(status: anak 1), tgu kami..(im sure, die tgu si queen ni)... ok fine....tp bila nak pg kwsn rekreasi tu, si anak 1 ni, jalan dgn lajunye. TPINGA ak kat situ. time ni aku tak ade ape2 KECURIGAAN. Tetapi body language and mimik muka si queen n si anak 1 ni, mwujdkan satu fenomena aneh...

pendekkan bebelan aku ni, tbe2 si laki ni ilang(aku tak perasan pn die ilang)..tp si queen propa ni, mitk aku jaga kan beg die, dia nak p sumwhere kot.ok fine...since die suruh aku jaga beg tu la, LEVEL KEMUSYKILAN aku meningkat mendadak! aku sje2 la buat2 jalan2 kawsn rekreasi tu, aku rase time tu, si pmpuan tu cube utk dptkan laki tu, tp blum ape2 laki tu dah sampai ke tmpt nak rekreasi tu, kat situ la, dari celah2an pokok, aku nmpk ade satu DRAMA QUEEN BERLANGSUNG! adegan halang menghalang utk bjalan, adegan muka masam n mrajuk pn ade.

adela adegan lg yg malas aku nak ckp, sbb simple sangt.

tp....

mase nak balik tu, si laki tu tak pandang pn si queen ni, padahal, aku pcy, si pmpuan ni mitk laki ni tgk die. tp malangnye, tak tgk pn! ni mybbkan si queen ni agak marah.dan drive mcm org gile! konon memberontak! ko nak memberontak sorg2 takpe.tapi aku dlm kete ko ni ape? kayu? WTH!

memg silap hari la si queen ni, start die memberontak tu sampai dpn uma die(sbb moto aku letak kat uma die) aku SEKOLAH kn cukup2...tau plak nak melawan tu....tak tau la samada masuk ke tak..YANG PENTING TUGAS SBG KAWN DAH SELESAI.TPULANG PADA DIA NAK DGR KE TAK.

psoalan/kemusykilan:

1. laki tu ada family sendiri dan si queen ni plak ade bf.tp ape hubungan mereka?
2. org semua tau kesah dorg ni, tp, SMUA NAK FIKIR POSITIF, so org ingt, dorang ni KWN YG SGT LA RAPATNYE.....WTH/
3. ADAKAH AKU NI MENJADI ORG KETIGA yg menyebabkan mereka bergadoh???
4. Kalau pn dorang rapat. RAPAT YG BAGAIMANA YG BLEH DIDEFINISIKAN?
5. Knp perlu bsifat bgitu sedangkan mereka mempunyai status NOT AVAILABLE?
6. KALO LA RAPAT, Knp perlu ade adegan spt yg aku cte kat ats tu??
7. kalo la rapat sbg kawn, knp nak marah kalo si laki ni tak tgk?
8. Perlu ke sentiasa berfikiran POSITIF, dan meninggalkan negatif secara total?
9. ape perasaan, kalo pasangan mereka ni berbuat benda yang same?

kesimpulan:

kalo dah ada, buat cara dah ade.tak perlu la ade adegan2 aneh yg sampai menjadi buah mulut org.kalo org bising, tau plak nak melenting.

aku concern kat sini, ialah, aku takot nti, ade mulut2 celaka, buat mulut sampai berantakan uma tangga org...kalo berantakan hbgn "couple" ok lg....tolong la,.simpang malaikat 44..INGT! syaitan disebelah anda..sentiasa cuba nak buat celaka yg bleh mengurangkan pahala kita, meningkat dosa.


ikhlas,
bubub
Posted on 12:16 AM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

i love you, ila damiaa...


sangat la tergerak hati utk update blog aku ni....
ni punca daripada ila damiaa..peserta mentor ke-4,
protege kpd joe flizzow...
aku memg SANGAT2 TERUJA dgn suara ila damiaa,
suara dia, lain daripada yang lain,
aku bleh ibaratkan, suara dia seperti artis hollywood perempuan kulit hitam..
suara dia, aku bleh setanding dgn alicia keys, rihanna dan sbgnya.
serius weh! suara mcm org pmpuan negro!

tambahan pulak, ini la pakej yang aku nak utk dijadikan pilihan hati..huhuu...especially gaya die btudung..tapi, luaran tak memberi apa2 makna, kalo dalaman tak secantik luaran.....

apa pun, i love ila damiaa!

TO ALIA DAMIAA: JIKA ANDA KE FINAL SILA BAGI TIKET PERCUMA SEAT DPN SKALI..SO BLEH TGK KAMU DARI JARAK DEKAT...HEHEHE

jom aku bg video tuk bg korg dgr suara die...

p/s: ok la fine bg org melayu tak layan lagu melayu.lantak korang! aku pdulik ape. yg penting semua aku layan....


Posted on 10:23 PM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

separuh jiwaku pergi

kejap ia datang...dan kejap ia pergi...
tapi dilema sentiasa ada di dalam.
entah....
aku akui aku mudah utk mewujudkan perasaan itu.
aku akui perasaan ini utk dia.
tapi....
hm...
YE...aku mengaku since ptama kali jmpe..
perasaan itu ada...tp...
tapi.......Aku akan faham JIKA dia tiada.....
aku tau, kalau di baca selepas ini... mesti dia menjauh.
aku faham..
tapi..
separuh jiwaku pergi
memang indah semua
tapi berakhir luka
JGN LA MENJAUH.....
BENAR KU MENCINTAIMU.


Posted on 11:52 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »

perasaan indah kembali


AKU TAU..
PERASAAN TU SUDAH DATANG....
KPADA SAPA PERASAAN INI PATOT AKU BERIKAN SUDAH AKU TAU..
TAPI...
DIA TAU KE..
TLALU AWL KE..
CUKUP LA SEKADAR PUJIAN IKHLAS.
SMOGA DIA FHM...
DAN..
AKU AKAN BELAJAR DARI PENGALAMAN LALU.
HARAP...

Posted on 3:56 AM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Definisi Gentleman di mata seorang wanita. Apa mereka nak?


ada la aku terbaca kat satu blog ni...
follower aku gak..
she talking bout this matter... gentleman..
in her eyes, die kate gentleman, harus support while dating.
die tak bstuju dgn konsep, arini ko byr, esok aku byr plak,
tong2 minyak nak berdating...
in other side, die bukan pisau cukur.

still regarding to this matter,
ape yg aku tau, gentleman dpat didefinisikan macam2 pada mata pmpuan..
apa yg mereka sangap sangat dgn konsep gentleman ni?

timbul satu persoalan.

APA KONSEP SEBENAR YG MEREKA NAK DLM "GENTLEMAN" NI???
Posted on 11:18 PM by Khairil Khamis and filed under | 3 Comments »

[070310] Apa ada dalam kepala otak aku? jom jengah!

Pekerjaan

sejauh mane kebolehan aku terhadap pekerjaan aku..aku pun tak tau...ape pun, aku sentiasa akan buat the bestest as i can...

Duit


dengan pekerjaan aku ni la, aku akan dpt duit...duit tu la aku nak gune utk kasi parent, byr2, shopping dll..kalau tak kerja..mane nak dpt duit! ade satu quote kat tenet aku baca ckp, "with money in your pocket, you are wise and you are handsome and you sing well, too"

Master

yang ni aku nak cte pjg sikit..after abes degree aku dlm International business, aku set kat kepale otak ku,, no more study!! time to have a dozen of money in pocket. during period tuk cari kerja, aku hampir give up nak cari kerja...asik tak dpt je...tup2 ade satu kwn ni, ajak aku buat master kat UTM...dah hampir2 nak amek borang sambung master kat UTM, dpt plak offer keje kat tempat keje skang ni...so semangat utk "say no to study" makin kuat...pendek kan cte...malam tadi bgayut dgn marissa, she talking about hows good if we gave scroll of master... since that, kepale otak bgayutan pkataan "master"...paling aku ingt benefit master tu...tangga gaji is different from other..n mlm tu gak, mase lepak kat mamak ngan member aku, ale n mon, ale ckp.."bagus gak amek master. ko tgk skang, politeknik pn dah naik taraf sebagai universiti. UiTM plak nak tambah kn universiti dia.so patot sgt la buat master" to marrisa, i thinking of it! to ale, ko menambah kn garam utk aku re-considering what i already planned! hahaha....

Rumah


aku pnah pg smayang jumaat dgn GM aku En. Zamry Ibrahim. dia ckp, "kalau nak kaya, gune kn duit utk beli properties especially rumah. sbb semakin lama, nilai dia semakin bertambah dari nilai sebenar, so u will earned profit on it."

lagi 1, manager Admin, en. Azli ckp ngan aku, kalau ko dah ada rumah, ko tak payah pkir2 nak cari rumah sewa la hape la bile ko dah kawin nanti....

quote2 ni la yg aku slalu ingt dlm otak aku...huhuhuhu...

Kereta

sebelum dan selepas dapat kerja, antara perkara penting yang aku nak, ni la dia..kereta..dgn kereta, aku bleh pg mane2, bwk parent pg mane2 yg dorg nak pergi, melaram dgn kereta idaman aku pastu add photos dlm FB..haha..dan yg lg pnting bleh bwk awek( jika ada)..hahaha.. tp bila tgk slip gaji, gaji cume sesuap nasi, aku set kat otak aku, "BERANGAN KO HIDUP NAK ADA KETE DGN GAJI KO CIPUT NI!" PAKAI JE MOTOR, JIMAT! JGN BLAGAK! STAND ON YA FEET SUDA!... tp sooner or later, aku akan dapt gak kete yg aku idaman kat atas ni..huhuh..amin..

Perempuan

Yg ni paling tak bleh blah..haha..sampai skang status single...kwn2 sume berpacaran dan ada tunang n kawin siap...tapi takpe la....let it flow sudah..hahaaa....






Posted on 9:00 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »