I LOVE U,SAYANG...

hye...
Ada ke ada orang ucapkan I.L.U pada orang yang dibenci??? dah pasti x kn?? kalau dgn org yg d benci kite say I.L.U, dah sah2 ade pobem si pengucap tu kan??? hahaha...

adoi yai..
pkataan I.L.U ni memg unik kn? kita tidak akan ucapkannya pada orang lain selain orang yang kita sayang..orang yang kita sayang itu tidak semestinya pada kekasih itu sahaja, ia termasuk dengan ibu bapa kita,siblings,anak2, friends dan sapa2 sahaja yang kita sayang setulus hati..
erm.............

tapi yang peliknya, ada je yang lafazkan I.L.U kat sesuka ati pada orang lain.tidak ada keunikan atau keistimewaannya jika I.L.U ini mudah diperoleh.oleh itu, janganlah kita mempermainkan ungkapan I.L.U ini sesuka hati.kerana andai tersilap ungkap, mungkin kita secara tidak sengaja mengecewakan hati seseorang

APA PENDAPAT DAN TINDAKAN ANDA JIKA BERLAKU KPADA DIRI ANDA???
Posted on 8:58 PM by Khairil Khamis and filed under | 10 Comments »

aku sedang melayan lagu indonesia(menggila)!!

HYE....
tahla... sejak akhir2 ni aku mgila betul mendengar lagu2 indon..
mungkin sbb die nye lirik dan alunan muzik tu kot.
tapi ntah la..memg suke benor mendengar...
meh kita lihat same2 lagu yg aku ngah dengar skang!!!
Afgan - Terima Kasih Cinta
Ari Lasso-Hampa
Ari lasso -Seandainya
Ari Lasso - Cinta terakhir
Ari Lasso - Cinta Sejati
Agnes Monica - Matahariku
Ari Lasso Ft Bunga Citra Lestari - Aku Dan Dirimu
D'Masiv - Cinta Ini Membunuhku
Kerispatih - Bila Rasaku Ini Rasamu
Kerispatih - Demi Cinta
Padi - Menanti Sebuah Jawaban
Padi - Ternyata Cinta
Romance - Ku Ingin Kamu
Rossa - Aku Bukan Untukmu
Samsons - Tak Bisa Memiliki
Sheila On 7 - Yang Terlewatkan
ST12 - putuskan saja pacarmu (puspa)
ST12 - Saat Terakhir
Yovie & Nuno - inginku
Posted on 5:42 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »

Mahukan Pendapat Anda!

SALAM SEJAHTERA KE ATAS KAMU~~~

Jika anda mengenali seseorang, dan anda inginkan seseorang itu menjadi dalam hidup anda, perlukah anda "declare"kn perasaan anda sedangkan anda sendiri telah berkawan, telah menunjukkan sikap untuk menerima si dia, menunjukkan rasa syg kat dia,amek berat si dia dan melakukan perkara2 yang istimewa dan tindak2 tanduk anda telah dilihat dgn jelas oleh si dia.

perlukah ada DECLARATION di dlm sesuatu perhubungan itu sedangkan anda melakukan sikap2 yang saya ketengahkan sebentar tadi jelas di pandangan mata si dia???

sila komen utk saya mmbace pandangan anda..
thnks..
Posted on 9:01 PM by Khairil Khamis and filed under | 16 Comments »

Cinta Itu Memang Terlampau Pelik

salam sejahtera atas kamu~~~

arini aku nak bercakap pasal CINTA..walaupun aku tau, aku ni tak lah hebat dalam frasa2 cinta dan bidang2 cinta..tapi aku kuatkan semangat utk bckp pasal cinta.. sbb ape?? sbb ade cerekarama di TV3 yang mengerakkan hati aku utk bckp dan luahkan psaan aku pasal cinta ini...

eh alamak!! tiba2 je xde idea nk ckp pasal cinta!! adoi yai!! xpela...aku nak bcakap pasal cerekarama yang baru je aku tonton..cerita itu bertajuk Cinta Kian Pudar..

ia berkisahkan sepasang suami dan isteri yang masing2 mempunyai status pekerjaan yang tinggi..ini dapat di buktikan dgn ade nye kereta kegilaan aku skang..nak tau kereta ape?? BMW525 xsilap td..erm xpela..yg penting aku ske tgk kereta BMW pattern skang ni.mencairkan keimanan aku..hahah... BMW tu dimiliki Azman.beliau seorang suami kepada ita.ble dh ade kereta BMW msti kje gaji Beriban(beribu) kn??? dan ita plak yang korang sedia maklum,ade keje status tinggi jgak tmpt die keje.. beliau seorang yang optimistik mcm sy (whatever!) dan sgt tegas..macm besa la..ade kelebihan msti yang kureng nye..ita ni wpun hebat dlm bidang die...tp die sengal dlm bidang die sbg isteri..ni dpt dibuktikan ble die xjaga ati laki die..balik keje mlm2..pntingkn keje dr laki..masak pn xnk..xlyan sgt laki die..tak take care kat laki die..sdgkan si laki ni sgt pengen kate org indon, pengen manje2 dgn bini die,kasih syg bini die..smpi kan si laki ini yg beriya tnye kat bini die.. " awk ni xtnye pn sy dh mkn ke blum,shat ke x, wujud lg ke x sy dlm uma ni" kesian benar laki tu...dlm cte tu...laki(azman) tu seorang pyabar dan mendambakan kasih syg sepunuhnya thdap isteri nye..

dlm cte ni, ita ade adik, yang bernama suzana seorang plaja universiti... die dipakse oleh akak dan maknye utk tinggal dirumah akaknye... dengan alasan supaya temankan akaknye dirumah..ok fine! die terima...si zana ni kaki masak...since die dok uma akak die, asik kejenye masak je! dan kaki yg ngabeskn lauk2 zana ni sape lg kalu si azman ni..hahaha.. azman ade ckp kat zana, " berasap jgak dpur abg sejak zana dok sini" si zana tu cme smile je..hurm.....

kat universiti tmpt zana blajo ade mamat ni nak tekel die...namenye Aswad..die kos lain dr zana dan senior zana..utk dptkn si zana..mcm2 taktik die buat utk dptkan zana..tapi zana wat derk je! hahaha... kesian deh lor!! tp Aswad ni smart otak die..die rapat dgn kwn zana ni... dr situ la si aswad dpt info pasal zana...mcm2 die dpat... satu ari die die ngajak keluar..tapi zana ni xbg jwpn lg...one day, after aswad bg bunga kat zana, mlm die dpt bunga tu..si zana ni call aswad yg die bstuju utk kuar same2...mamat ni agak suprse gak la yg die dpat calling dr zana..die buat suare macho time bbual dlm fon beb..hahaha,,,,

ketika aswad nak amek zana 4 dinner together2...abg ipar ( laki ita la...) tbe2 je blik dr keje..(pgarah suruh kot..ntah la...) ntah cne, tbe si azman ni angin kat bini die knp bg zana kuar.. sdgkn b4 nak pg diner dgn aswad, die dh mitk permission kot dgn akak nye sendri... si ita ni dgn tah hape2 trus mrh azman blik...ita mgetahui yg si laki nye tu cemburu tgk zana kuar dgn aswad...start dr situ..rumah tangga mereka mcm kacau bilau sikit....

nak jd kn cte...nset si zana ni ttingal kat luar bilik..so si abang ipar nye ni, masuk la bilik si zana time zana tido..tp si azman xkacau pon si zana ( tapi cuci mate je dgn tindakannye tgk tubuh si zana dr atas smpi bwh)...then after die letak kn nset kat tepi bantal, azman tros kuar... tah cane,pgarah suruh kot, si kameraman ni fokus kat bini si azman..die nampk la si azman kuar dr bilik zana..since that day..die curiga dgn laki die...tu sbb die brani sound cm2 kat laki die ketika si azman mrh kat si ita knp ita bnrkn adik nye kuar....

back cte td,after kene mrh dgn ita,si laki ini marh blik kat bini die sbb die xpandai jg ati die sbg seorang laki...sampai kn si laki ni,makan ati dgn tindakan si isteri dgn mmbiarkan suaminye terkontang kanting mcm xde bini... ade satu sesi gado tu(hahaha), si laki ini sound kat bini die yg die myesal slah pilih bini...huhuhuu..statement brani mati tu...si bini ckp la kat si suami( abeh abg nk watpe?? nk ceraikan sy?? simple je suami die jwb.. suka ati awk la...sambil amik bantal dan tros tdo kat ruang tamu....)

suatu ari tu, azman pg port di mana si zana ni ske lepak..kat situ die luahkn psaan die kat zana...azman tau yg si zana ni pn ade psaan syg kat abg iparnye sendri!! tu sbb die brani ckp kat zana dan pakse si zana ckp untuk tidak cintakan die(azman). azman sanggup ceraikan isteri nye! tp zana dgn relaks nye menjwb "abg jgn ingt kalu abg ceraikan akak, zana nak dgn abg" lebey kurg cmtu la... azman terkesima, zana berlalu tinggal kn azman dan tbe2 tros iklan...hurmmm.....

after abes iklan....tros ke scene di mana si ita nangis2 kat mak die..agaknye die bercerita kisah hal dorg kot kat mak die...zana tros masuk uma tanpa bg salam..mak die sound la.....dah xreti2 nk bg salam ke....dan d situ mak ita marh zana knp rosakkn uma tangga akaknye sendri.. mak die ckp die mcm myesal dpt anak yg sanggup rosakkan umah tangga akaknye sendri...die xtau agaknye.. yg si ita sendri yg rosakkan uma tangganye dan hati laki die...dan x semena2 si ita pn ckp myesal dpt adik cm zana( eleh!!!! sbnrnye si ita ni xnk terima kekurangan die langsung!) dan si zana ni tros ckp kat akak die spya mgaku dan terima kekurangan dirinya dpn mak nye... dan di argue knp si ita perlu jdkan mak die sbg posmen dlm menyelesaikan maslah nye.knp die sendri x tros ckp dgn zana...dan distu..di meluahkan psaan nye di dpn ita dan maknye.yg die mencintai abg ipar die since first time ita bwk si azman dtg uma die...dan xsemena2nya juga...ape yg si zana ckp td di dengari jelas oleh azman sendri...

azman tros ke balkoni atas...merenung mase dpn agaknye..kat situ si ita mendampingi azman merayu bg peluang kali kedua utk buktikan die boleh jd bini terbaik utk azman..tapi apekan daya..sgalanye sudah berakhir...si azman xnk maafkan si ita.si azman berlalu pergi dan si ita tros menangis penyesalan...hurm...

TAMAT....

ape komen anda jika benar2 berlaku sape yg patut dipersalahkan???
Posted on 12:03 AM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

KISAH BOLT DAN CHAIRIEL


hai kawan2!!

sebelum ni.., search engine metacafe aku terdownload satu video clip tanpa tajuk!! aku dh thampir tdelete video clip tu..aku ingat kan video clip ni memboringkan atau mencolok mate.. upenye memg gerek dowh!!! ak dh save video clip tanpa tajuk ni..tapi ntah cne, aku cari2 ilang plak! sampai aku pakse rumate aku supaya cari cte ni...sory rumateku syg...hahaha....tapi time tu aku xsure sgt yg tajuk die btol ke tidak...satu hari Tuhan tu makbul kan doa aku!! akhirnya dapat gak the exact title...yes!! cte BOLT!! terbitan Walt disney.


ak malas la nk describe kan sinopsis cte ni!! tapi yg penting kamu semua kene tgk video clip scene chase dia..memg gerek!! video yang aku tcari2 slame ni!

Posted on 10:20 PM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

Kaitan SEPI dan CHAIRIEL


salam sejahtera kepada semua...dh tgk cte SEPI arahan Khabir Bhatia??? aku tau cte ni memg dh lame keluar pada 27 jun 2008 yang lalu. tapi baru beberapa hari minggu lepas aku baru dapat tonton cerita ni.. time tu..aku ngah boring dan muntah2 study untuk final exam. Disebabkan itu, aku ke bilik Farhan. Kawan aku.ketika tu, ada farhan dan din( YDP MPP) sedang tgk cte ni la...

Mase ak tgk tu,dorang dah separuh jalan tgk cte ni..tapi entahla..aku melayan jgak..tak semena2 air mata keluar!! hahaha..aku pon xtau knp...mungkin jgak aku merelatekan cte ni dgn keadaan aku ketika tu..memg ade kaitan...disebabkan itu mungkin air mata aku keluar!! hahahaha...

Keesokan harinya,aku keluar ke pekan satelite dgn din, farhan, amir dan akmal. Kami ke shopping compleks terbesar ke Changlun dan MUNGKIN jgak di Kedah( hahahaha...). aku dgn langkah laju tros ke kedai CD..tros mencari cerita SEPI ni...aku beli DVD tros.. aku rase mcm xpuas tgk cte sepi smlmnya krn si farhan download x abes kat Syok.org... kene perli dgn kami semua..die mcm besa la...senyum dan memberikan alasan xrealistik...hahaha.. mlm tu ak tros tgk cte ni kali kedua...dan aku pelik la..cte ni btol2 buat aku keluarkan air mate...bes dowh cte ni!!! hahaha...dan sekali lagi aku tgk mase aku sampai di uma...adoi..memg bes la cte ni..

knp aku suka tgk cte ni?? sbb aku suke jalan cte die, ayat2 cinta dia(hahaha...), dan cara cameraman shoot pengambaran tu..memg gerek la kalu org Johor kate....

kepada anda di luar sane tu... meh la tgk cte ni.... aku sedar dan tau..org melayu kita ini kebanyakannya tak minat cte melayu...lagi2 student universiti..balik2 cte prison break la..heroes la...cte korea la...ble tnye...xminat la tgk cte melayu!!! eh cum on la!! cte melayu pon ade nilai2 hebatnye..korg xpandai menilai agaknye.. dan aku rase cte SEPI ni lagi sedih dari cte korea One Litte tears.... xpcya?? tgk la....

sapa yg blum menonton cerita ini apa kate saya memberi sinopsis ringkas tentanc cerita ini.



SINOPSIS SEPI

Jalan menemui kebahagiaan tidak selalunya mudah. Untuk Adam, Sufi dan Imaan, sepi terlebih dulu menjengah hati mereka. Sepi membuat mereka mencari cinta, memilih cinta, dan menggengam cinta. Sepilah mengajar mereka erti cinta.

Adam

Adam seorang chef yang berjaya, dan kek perkahwinannya sering menjadi idaman pengantin. Dia sentiasa menghadiri majlis majlis perkahwinan – tanpa pasangan. Walau sentiasa dikelilingi teman-teman, Adam rasa tersendiri. Walau sentiasa kelihatan ceria, hatinya tercari-cari. Dia inginkan seseorang untuk berkongsi bahagia.

Tapi mungkinlah cinta yang dicari, telah lama berada di depannya?

Sufi

Setelah kematian isterinya, Sufi terbeban dengan memori. Hatinya yang kosong enggan meneruskan hidup tanpa kekasih hati. Dia berlari - menjauhkan diri dari realiti kehidupan, kerjaya, malah anaknya sendiri. Tidak terbayang olehnya cinta akan menjenguknya lagi. Bukankah cinta datang hanya sekali dalam hidup?

Iman

Imaan kecewa bila pementasan teater nukilannya tidak diambil serius oleh pelakon utamanya, Ean. Imaan bencikan Ean, tapi tanpa disedarinya, Ean berjaya mencuri hatinya. Benci berubah menjadi bibit cinta. Tapi Imaan sudah berpunya. Hatinya tersepit antara kasih pada dua lelaki yang begitu penting dalam hidupnya. Akhirnya, cinta memaksa Imaan memilih.

Tiga kisah yang berbeza, terikat dalam satu desitini.



sila klik untuk menonton trailer SEPI:



Posted on 8:31 PM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

PRO EVOLUTION SOCCER 2009

  • salam rakan2...kepada peminat game PRO EVOLUTION SOCCER, Konami telah pon mengeluarkan keluaran terbaru PES yang dinamakan PRO EVOLUTION SOCCER 2009..

    aku ngah layan game ni la..hahah..best jgak la...beza dgn PES 2008, kualiti PES2009 lebih baik...puas hati jgak la...sbb nampk pgerakan nya lebih realistik...

    mari kita baca same2 apa Features PES2009 kali ini:

  • Exclusive UEFA Champions League mode, utilising all the elements and attributes of the competition (seventh generation and PC versions only)
  • Improved graphics
  • With smarter AI system your team mates will be constantly seeking out open space, taking intelligent lines toward the goal and on defence and also actively calling for the ball .
  • New, more realistic camera angles
  • New teams, players and stadiums
  • Improvements to the Master League Mode – Play as one playe
  • New Become a Legend Mode and online playable Legends Mode
  • Updated rosters from clubs and national teams
  • Using a supported USB camera, import data to create your own player or team emblems
  • Great improvements in ball control, passing and your team-mates reactions are more in tune with how team-mates react in real LED hoardings (seventh generation and PC versions only
  • Free updates, to be downloaded within the game, provided by Konami to cover recent transfers.

(ambilan daripada ( http://www.konami.com/games/pes09/)

kepada sesiapa di luar sane yang nak update PES2009, korang bleh masuk kat sini :



http://downloads.gamingaccess.com/


selamat mencuba!!!!

Posted on 3:52 PM by Khairil Khamis and filed under | 0 Comments »