BETOL KE LELAKI BAIK UNTUK PEREMPUAN BAIK???

pnah dgrkan ayat2 ini....

"LELAKI BAIK UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK"
pendek kan bebelan aku ni dgn memberi ISU
bagaimana pulak kalu....
LELAKI YANG JAHAT KEMUDIAN BERTAUBAT DENGAN KISAH2 LAME DIE..
ADAKAH STILL MENDAPAT PEREMPUAN YANG JAHAT??
ADAKAH HUKUM INI BOLEH DIGUNA PAKAI???
PANDANGAN ANDA???
Posted on 10:39 AM by Khairil Khamis and filed under | 9 Comments »

9 comments:

Pu3 said... @ February 22, 2009 at 11:47 AM

yok!

kite baru je dpt ayat tu dr my sis..

baek ke jahat ke ada pengertian yang berbeza OK..

baek dari segi apa?
kita nilai lain tapi DIA nilai lain..

bagi kita mungkin jahat tapi di sisi-NYA baek..

so, for me...
setiap pasangan yang DIA jodohkan akan saling melengkapi antara satu sama lain..
DIA xakan sia-sia kan hambaNYA...

am i rite?
Ceewah!

Chairiel aka Bubub said... @ February 22, 2009 at 5:05 PM

erm....

ade kebnrn....

thanks to PU3..

yg len mcm mane??

pdgn anda?

qaseh said... @ February 22, 2009 at 6:11 PM

no...,frh xstuju...
bis xkan y jhat akn trus jd jhat...n y baik akn trus jd baik...
kite d ciptakn berpasngn untk sling mlengkapi...kite ni hanyalah manusia biasa, yang punya
banyak kelemahan dan beberapa
kelebihan...jd kite perlukn seseorng mendampingi kite untuk
menutupi
kelemahan kite dan mengendalikan
kelebihan kite.kite hanya manusia
biasa.
Cinta kite juga biasa saja.

seniorita sha al jamalullail said... @ February 22, 2009 at 7:04 PM

i agree with the caption,
'laki baek utk gurl yg baek...'

dlm kes ni, laki 2 jht, then die btaubat kn?so, np lak die nk kne dpt pmpn yg jht?

coz die da betaubat, so, mayb die akn dpt pmpn yg baek la...

Aisyah AR said... @ February 22, 2009 at 8:13 PM

"lelaki yg baik untuk perempuan yg baik"

SETUJU!!!!
Sesungguhnya, diri sendiri lebih tahu layak kah kita untuk dia dan sebaliknya...
yang penting biar jelas agamanya..

aquarius said... @ February 22, 2009 at 8:31 PM

memang da cam gitu
tp kt kena pk knp cam tu

if laki yg baik dia dpt pempuan yg baik

lelaki yg baik mesti nak pempuan yg baik..

means dia kena baik dari dia dulu baru dia dpt perempuan yg baik..

if dia baik tp dpt pempuan yg jahat means ALLAH SWT dah pilih dia untuk betulkan perempuan yg jahat menjadi baik seperti dia juga

setiap pa yg kita dpt sama da baik atau buruk da reason yg tersendiri..

cuba kita pk dari segi positif
jgn cepat judge people dari segi luaran sahaja...

cuba kita pk kenapa dia jadi jahat...

semua manusia di lahir kan baik...
disebabkan faktor2 tertentu mendorong individu tersebut menjadi jahat...

isyqacombat said... @ February 25, 2009 at 3:13 PM

jahat tok jahat baik tok baik..jahat tok baik. baik tok jahat........
sumer nak terbaik tp bukan semua akan sempurna...

MiRa MiRaIe said... @ March 29, 2009 at 3:24 PM

tapi...kadang2 ade jugak lelaki jahat dapat perempuan yg baik then bila dh dpt pmpuan tu dia berubah jadi baik sbb ape??? sbbb pempuan tu bimbing dia...sama la kalau perempuan jahat kadang2 dapat lelaki baik n berubah jd baik...so rasenya lelki jahat bukan untuk perempuan jahat je kot...terpulang pada kita sebenarnya nk pilih pasangan mcm mane right???law nk yg jahat dapat lh yg jahat.

ieka zalikha said... @ July 20, 2009 at 9:51 AM

laki dan pompuan --tu fitrah
laki baik idamkan pompuan baik --itu jugak fitrah
laki jahat jugak idamkan pompuan yg baik --itu jugak fitrah
nmun jika pasangan tu xbaik, maka bimbinglah die jd baik
tu la nmnye keseimbangan antara laki dan pompuan

kesimpulannye, jom la berlomba2 jadi baik..
baru best :D