[070310] Apa ada dalam kepala otak aku? jom jengah!

Pekerjaan

sejauh mane kebolehan aku terhadap pekerjaan aku..aku pun tak tau...ape pun, aku sentiasa akan buat the bestest as i can...

Duit


dengan pekerjaan aku ni la, aku akan dpt duit...duit tu la aku nak gune utk kasi parent, byr2, shopping dll..kalau tak kerja..mane nak dpt duit! ade satu quote kat tenet aku baca ckp, "with money in your pocket, you are wise and you are handsome and you sing well, too"

Master

yang ni aku nak cte pjg sikit..after abes degree aku dlm International business, aku set kat kepale otak ku,, no more study!! time to have a dozen of money in pocket. during period tuk cari kerja, aku hampir give up nak cari kerja...asik tak dpt je...tup2 ade satu kwn ni, ajak aku buat master kat UTM...dah hampir2 nak amek borang sambung master kat UTM, dpt plak offer keje kat tempat keje skang ni...so semangat utk "say no to study" makin kuat...pendek kan cte...malam tadi bgayut dgn marissa, she talking about hows good if we gave scroll of master... since that, kepale otak bgayutan pkataan "master"...paling aku ingt benefit master tu...tangga gaji is different from other..n mlm tu gak, mase lepak kat mamak ngan member aku, ale n mon, ale ckp.."bagus gak amek master. ko tgk skang, politeknik pn dah naik taraf sebagai universiti. UiTM plak nak tambah kn universiti dia.so patot sgt la buat master" to marrisa, i thinking of it! to ale, ko menambah kn garam utk aku re-considering what i already planned! hahaha....

Rumah


aku pnah pg smayang jumaat dgn GM aku En. Zamry Ibrahim. dia ckp, "kalau nak kaya, gune kn duit utk beli properties especially rumah. sbb semakin lama, nilai dia semakin bertambah dari nilai sebenar, so u will earned profit on it."

lagi 1, manager Admin, en. Azli ckp ngan aku, kalau ko dah ada rumah, ko tak payah pkir2 nak cari rumah sewa la hape la bile ko dah kawin nanti....

quote2 ni la yg aku slalu ingt dlm otak aku...huhuhuhu...

Kereta

sebelum dan selepas dapat kerja, antara perkara penting yang aku nak, ni la dia..kereta..dgn kereta, aku bleh pg mane2, bwk parent pg mane2 yg dorg nak pergi, melaram dgn kereta idaman aku pastu add photos dlm FB..haha..dan yg lg pnting bleh bwk awek( jika ada)..hahaha.. tp bila tgk slip gaji, gaji cume sesuap nasi, aku set kat otak aku, "BERANGAN KO HIDUP NAK ADA KETE DGN GAJI KO CIPUT NI!" PAKAI JE MOTOR, JIMAT! JGN BLAGAK! STAND ON YA FEET SUDA!... tp sooner or later, aku akan dapt gak kete yg aku idaman kat atas ni..huhuh..amin..

Perempuan

Yg ni paling tak bleh blah..haha..sampai skang status single...kwn2 sume berpacaran dan ada tunang n kawin siap...tapi takpe la....let it flow sudah..hahaaa....






Posted on 9:00 PM by Khairil Khamis and filed under | 4 Comments »

4 comments:

zazu said... @ March 8, 2010 at 8:54 AM

relax la bob. jgn stress sgt :p hahah..everything will come on its own eventually. dont pressure yourself. pasal perempuan tu, i tak rase u ade problem. u memilih sgt kot ;)

G said... @ March 8, 2010 at 11:02 AM

booooo! xley blah lah ngek..!

Khairil Khamis said... @ March 8, 2010 at 6:12 PM

syaza: harus la memilih...kita cari pasangn bukan utk jadikan teman sementara..tp sampai bila2..btol x? dlm islam pn suruh pilih yg baik.which 5 condition tu? correct me if im wrong.dat wat my view..

intan: eleh....haha

farhana ann said... @ June 23, 2010 at 12:28 PM

hahaha~
wawa. ann support yg pasal rumah tu. :)sementara ko single ni laa kumpul dwet bebanyak. beli asset. pastu baru la org panggil eligible bachelor beb.

ps: single best pe. cam aku. hahahha~