Drama Queen

salam..

kadang2 kita kena percaya pada perasaan yang ada dalam lubuk hati kita. slalunya, bnda tu memg sah TERJADI walhal tak nampk pada mata kasar kita atau terselindung oleh dada-dada manusia.

dan kadang2 pula, mimpi malam yg kita sering alami tu, slalunya terjadi dikemudian hari. aku pcy ngan mimpi2 aku ada ptanda dalam seharian aku. dan slalunya terjadi tanda2 tu! wpun tak brpa tepat, tp mbawak kepada seribu makna..

yg atas ni, kira mukadimah yg tak berkaitan.saje..

berbalik kpd tajuk aku ni...mcam ni, ada la satu peristiwa tu, selepas balik dari "lokasi" yang sering aku pergi sejak 6-7 bulan lpas ni,"geng2 lokasi" ni ajak la berekreasi sama2... pada awlnye, aku taknak la pg, sbb letih kan...tp oleh krn haritu ak tumpang la satu queen ni, tpakse la aku ikotkan....

mule2, si queen ni tak nak pg,tp kalo pg pn, ape purposenye??? dgn bkurung utk brekreasi, tak sesuai.....tp akhirnye, die decide utk pg....ok la..aku on saje.tetapi KEMUSYKILAN timbul bila SI QUEEN NI MINTAK AKU MENJADI PENIPU! APA KEJADAHNYE nak tipu bnda yg org smua tak kesah or dah tau? die suruh aku tipu yg aku ni tumpang die selepas lunch. WTH! nak suruh bohong pn, bagi la...alasan mcm best sket...BODOH!.. Bila aku tnya knapa suruh ak bg berbohong, DIA JWB, NAK SNG KAN SAYA...WTF MAN!!

Sampai lokasi tu, ada la satu guy ni(status: anak 1), tgu kami..(im sure, die tgu si queen ni)... ok fine....tp bila nak pg kwsn rekreasi tu, si anak 1 ni, jalan dgn lajunye. TPINGA ak kat situ. time ni aku tak ade ape2 KECURIGAAN. Tetapi body language and mimik muka si queen n si anak 1 ni, mwujdkan satu fenomena aneh...

pendekkan bebelan aku ni, tbe2 si laki ni ilang(aku tak perasan pn die ilang)..tp si queen propa ni, mitk aku jaga kan beg die, dia nak p sumwhere kot.ok fine...since die suruh aku jaga beg tu la, LEVEL KEMUSYKILAN aku meningkat mendadak! aku sje2 la buat2 jalan2 kawsn rekreasi tu, aku rase time tu, si pmpuan tu cube utk dptkan laki tu, tp blum ape2 laki tu dah sampai ke tmpt nak rekreasi tu, kat situ la, dari celah2an pokok, aku nmpk ade satu DRAMA QUEEN BERLANGSUNG! adegan halang menghalang utk bjalan, adegan muka masam n mrajuk pn ade.

adela adegan lg yg malas aku nak ckp, sbb simple sangt.

tp....

mase nak balik tu, si laki tu tak pandang pn si queen ni, padahal, aku pcy, si pmpuan ni mitk laki ni tgk die. tp malangnye, tak tgk pn! ni mybbkan si queen ni agak marah.dan drive mcm org gile! konon memberontak! ko nak memberontak sorg2 takpe.tapi aku dlm kete ko ni ape? kayu? WTH!

memg silap hari la si queen ni, start die memberontak tu sampai dpn uma die(sbb moto aku letak kat uma die) aku SEKOLAH kn cukup2...tau plak nak melawan tu....tak tau la samada masuk ke tak..YANG PENTING TUGAS SBG KAWN DAH SELESAI.TPULANG PADA DIA NAK DGR KE TAK.

psoalan/kemusykilan:

1. laki tu ada family sendiri dan si queen ni plak ade bf.tp ape hubungan mereka?
2. org semua tau kesah dorg ni, tp, SMUA NAK FIKIR POSITIF, so org ingt, dorang ni KWN YG SGT LA RAPATNYE.....WTH/
3. ADAKAH AKU NI MENJADI ORG KETIGA yg menyebabkan mereka bergadoh???
4. Kalau pn dorang rapat. RAPAT YG BAGAIMANA YG BLEH DIDEFINISIKAN?
5. Knp perlu bsifat bgitu sedangkan mereka mempunyai status NOT AVAILABLE?
6. KALO LA RAPAT, Knp perlu ade adegan spt yg aku cte kat ats tu??
7. kalo la rapat sbg kawn, knp nak marah kalo si laki ni tak tgk?
8. Perlu ke sentiasa berfikiran POSITIF, dan meninggalkan negatif secara total?
9. ape perasaan, kalo pasangan mereka ni berbuat benda yang same?

kesimpulan:

kalo dah ada, buat cara dah ade.tak perlu la ade adegan2 aneh yg sampai menjadi buah mulut org.kalo org bising, tau plak nak melenting.

aku concern kat sini, ialah, aku takot nti, ade mulut2 celaka, buat mulut sampai berantakan uma tangga org...kalo berantakan hbgn "couple" ok lg....tolong la,.simpang malaikat 44..INGT! syaitan disebelah anda..sentiasa cuba nak buat celaka yg bleh mengurangkan pahala kita, meningkat dosa.


ikhlas,
bubub
Posted on 12:16 AM by Khairil Khamis and filed under | 1 Comments »

1 comments:

farhana ann said... @ June 23, 2010 at 12:24 PM

aku dah kena. wuwuwuwuwu.
lelaki = kwn aku = mengaku still single and at the end perempuan yang boleh laa dilabelkan sebagai cougar datang serang aku. WTF.
siap nangis bagai cakap aku nak amik gigolo kesayangan dia tu.

hahahha~
macam2.