SPOT CHECK YANG MENGELIKAN HATI

salam..
mengelikan hati dan terasa tertanya2..
adakah benar ada kes spot check di UUM..
kelolaan UNIT KESELAMATAN UUM (UK) kelmarin berlaku...
tidak munasabah jika benar berlaku..
staff UK xla seramai mana..
kalu nak wat spot check seluruh UUM..
dah xde keje len la tu..
ke memg xde keje dh KALAU betul ada spot check..

tapi...

aku xmudah percaya dgn sebaran sms...
yang mengatakan ada UK wat spot check!

pada malam 14hb aku bersama2 YDP MPP..
baru je beliau habis mengadakan road tour..
berkenaan dgn sistem bus yang baru..
tidak sampai 5 minit kot die duduk.
beliau dapat pelbagai sms dan panggilan..
berkenaan kabar angin ini..
xsemena2 di terus wat panggilan ke UK..
dan..
UK mengatakan tidak ada sebarang operasi berkenaan spot check
melibatkan Unit Keselamatan?
mula2 aku dgr operasi itu dijalankan di DPP Tradewinds..
hahaha...

aku ingtkan malam tu je ade kabar angin itu...
keesokan hari pon ade jgak...
time tu memg klimaks...
shinggakan ade pcy kabar angin tu...
simpan brg2 yg bakal dirampas di hutan bukit kachi..
dan ada plak yang bawa brg2 mereka itu ke dlam kereta masing2,
dan bawa kereta berkenaan berlegar2 di sekitar bukit kachi...
dan pengetua2 DPP turut terperanjat dgn hal berkenaan..
hahahahahaha......
aku,kwan2 dan YDP MPP ke pusat gerakan UK di dpn pintu masuk UUM...
untuk buat laporan..
alangkah terkejutnya mendapati..
UK disitu xmenang tgn utk mejwb panggilan..
dari student..
adakah benar spot check berlaku..

adakah kabar angin ini mempunyai motif2 tertentu??
xpuas hati dgn MPP???
xpuas ati dgn Unit Keselamatan??
atau xpuas ati dgn management UUM??

kpada sesapa yang menyamar sbg Unit keselamatan...
anda sedang di cari..
identiti anda sudah dikenal pasti.
dan begitu juga dengan penyebar anasir2 kabar angin!
watch your step!

PETUA:
operasi spot check yang dijalankan unit keselamatan ke DPP
perlu mendapat kelulusan pengetua DPP
dan mereka perlu diiringi dengan pengetua atau felo DPP
dimana operasi berkenaan ingin dilakukan
begitu juga dengan operasi yang ingin melewati premis DPP
perlu mendapatkan kesahan pengetua..
dan pegawai yang menjalankan mana2 operasi
perlu menunjukkan ID kad mereka
sebagai bukti mereka pegawai atau staf UK!

"kepimpinan berakauntabiliti, mahasiswa berkualiti"


Posted on 4:28 PM by Khairil Khamis and filed under | 2 Comments »

2 comments:

Anonymous said... @ January 20, 2009 at 6:02 PM

memang betul
gempak abis time spot check palsu
can u i magine...satu bilik hanya blh satu heater n satu ion jer...
buku potostat x blh
gelabah beb
tp pelik mana mungkin spot check blh dijalan kan tanpa da mt
sebab diorg g kpo
ketua blok pun xtau de spot check

Fina Sophie said... @ January 21, 2009 at 2:23 AM

sy KPO time tu
n mmg bebudak dpp bank rakyat dan kachi 2 adalah dpp yang terakhir tau ttg tu.
even sy sndiri tau sume tu waktu 15hb mlm sbb kwn kol.
i knew there's somethng wrong bout it. damn.
sbb. PNC, dekan, pengetua ada bersama kitorang mlm tu, tapi diorg langsung tdk tahu menahu.
why la pihak itu nak buat kecoh.
boleh dikatakan itu satu bentuk rompakan.
diorg menggunakan nama UK menyaman pljr2 on-the-spot. kesian la yang jd mangsa. duit pun bukan cikai2. puluhan ringgit utk satu bilik.
gile.
if UUM betul nak wat, dari dulu lg pihak atasan akan buat.
tp diorg tak buat sbb diorg tau akan kecoh mcm ni.